Victor Manea: În cei aproape 16 ani ca primar, am realizat 90% din ceea ce mi-am propus

Mircea Brânduşă. Victor Manea, primarul comunei Lupşanu, se află deja la al 4-lea mandat, timp în care a implementat proiecte de peste 5 milioane de euro din fonduri europene, guvernamentale, de la Consiliu Judeţean, dar şi în regie proprie. Despre toate acestea, Victor Manea ne vorbeşte în materialul de mai jos.

Rep: Domnule Manea, de 16 ani deţineţi funcţia de primar în Lupşanu. Acum sunteţi la finalul celui de-al patrulea mandat, ca membru PSD. S-ar putea spune că pentru dumneavoastră funcţia a devenit un fel de profesie. A fost mult, a fost puţin pentru ceea ce v-aţi propus pentru această comună?

V.M.: Când ai o strategie pe termen lung şi îţi stabilesti anumite obiective pentru a caror realizare trebuie sa lucrezi foarte mult, ţi se pare că timpul trece foarte repede. Pentru mine, cei aproape 16 ani au fost ani buni, în sensul că din ceea ce mi-am propus am realizat peste 90%. Aşadar, prin prisma realizărilor aş spune că a fost bine pentru locuitorii din cele 5 sate aparţinătoare comunei.

Rep: Ce credeţi că i-a convins pe consătenii dumneavoastră să vă acorde, din 4 în 4 ani, votul lor ?

V.M.: Într-o comunitate sunt multe probleme de rezolvat, cum ar fi realizarea unor investiţii de strictă necesitate şi găsirea surselor de finanţare pentru acestea, probleme sociale, probleme de fond funciar, probleme organizatorice, activităţi pe linie educativă şi culturale şi multe altele cu care se confruntă comunitatea şi pentru a căror rezolvare trebuie să îmi aduc contribuţia. Cred că mi-am făcut treaba cu responsabilitate şi, atunci, concetăţenii mei mi-au acordat un nou credit la fiecare patru ani.

Rep: Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România a propus un pact naţional pentru autonomie locală, care să conducă la reducerea decalajelor condiţiilor de trai dintre mediul urban şi cel rural. Cum comentaţi această propunere?

V.M.: Iniţiativa preşedintelui ACOR a avut toată susţinerea noastră şi cred că aceasta se observă şi din răpunsurile mele, deoarece mi-am creat o ţintă din reducerea decalajelor condiţiilor de trai dintre cetăţeanul din mediul urban şi cel din mediul rural. Înţelepciunea care s-a născut la sat face casă bună cu şcoala şi cu pregatirea superioară care se găsesc la oraş.

Rep: Aţi avut, desigur, o strategie pentru dezvoltarea comunei la fiecare început de mandat.

V.M.: De fiecare dată, la început de mandat, pentru consătenii mei mi-am propus să realizez investiţii în infrastructura de transport şi tehnico-edilitară a comunei, în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei şi reducerii decalajelor între condiţiile de trai din mediul urban şi din cel rural.

Rep: Se cunoaşte faptul că în cele 4 mandate exercitate de dumneavoastră, comuna Lupşanu stă bine la atragerea de fonduri. Am vizitat personal câteva obiective construite astfel la dumneavoastra în localitate. Câti bani europeni au ajuns în comună? Pentru ce proiecte au venit banii şi ce alte proiecte sunt acum în aplicare?

V.M.:  În cei aproape 16 ani am atras peste 5 milioane de euro, bani pe care i-am direcţionat la implementarea următoarelor proiecte: înfiinţare reţea de alimentare cu apă sat Radu Vodă; reabilitare cămin cultural sat Radu Vodă; îmbrăcăminte bituminoasă străzi sat Nucetu; reabilitare, extindere şi modernizare iluminat public stradal. În curs de derulare se află proiectele: înfiinţare sistem de alimentare cu apă sat Plevna şi modernizare prin asfaltare străzi în satele Plevna şi Radu Vodă.

Rep: Cum arată activitatea primăriei pe final de an? Ce speraţi de la noul an?

V.M.: Administrativ, lucrurile merg bine. Economic, nu sunt restanţe în ceea ce priveşte plata salariilor şi indemnizaţiilor de handicap. Din punct de vedere social, au fost acordate 3 ajutoare de urgenţă familiilor defavorizate, cu o situaţie materială precară. S-a efectuat plata ajutorului pentru încălzirea locuinţelor familiilor beneficiare de legea 416/2001. De la noul an aştept demararea lucrărilor de modernizare a străzilor din comună care nu au fost asfaltate şi racordarea la reţeaua de gaze naturale, proiecte pentru care s-au semnat contractele cu FDI.

Rep: Ce mesaj transmiteţi locuitorilor în pragul sărbătorilor de iarnă?

V.M.: Sunt onorat că am fost ales să reprezint şi să păstoresc această comunitate. Tuturor locuitorilor comunei le transmit, sănătate şi să aibă parte de sărbători liniştite în sânul familiilor lor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide