vineri, decembrie 8, 2023
AcasăADMINISTRAŢIEVideo | Lucrările la Promenada Călărași, realizate în procent de 70%

Video | Lucrările la Promenada Călărași, realizate în procent de 70%

- Advertisement -

Lucrările la Promenada Călărașiului de pe malul Borcei au fost realizate în proporție de 70%. În primăvara anului viitor acestea vor fi finalizate.

Proiectul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în Regiunea Transfrontalieră Călărași-Silistra” este finanțat în cadrul Programului Operațional Interreg V-a, Axa prioritară 1 „O regiune bine conectată”, Obiectiv Specific 1.1 „Îmbunătățirea siguranței transportului pe căile navigabile fluviale și maritime”.

Scopul proiectului este îmbunătățirea navigabilității în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra, prin infrastructura de întărire a malurilor, atât în România, cât și în Bulgaria, marcarea corespunzătoare a căii navigabile și folosirea unor mijloace de transport fluvial sigure între cele două localități.

„Lucrările în cadrul acestui proiect, cunoscut în rândul călărășenilor sub numele de Promenada, sunt realizate potrivit estimărilor constructorului în proporție de 70%. Până la finele acestui an, avem promisiunea că acest procent va ajunge la 80 – 85%. Prin intermediul acestei investiții încercăm să punem mai bine în valoare potențialul turistic al Brațului Borcea.”, a anunțat primarul Marius Dulce.

Liderul acestui proiect este Consiliul Judeţean Călăraşi, în timp ce Municipiul Călăraşi şi Municipalitatea Silistra (Bulgaria) au calitatea de parteneri.

Activități care revin municipiului Călărași:

-execuția de lucrări de apărare de mal stâng al Brațului Borcea pe toată lungimea promenadei și a aleilor pietonale (aproximativ 350 ml)
-construcția gării fluviale (din metal și sticlă) și a pontonului
-amenajări exterioare (mobilier urban)
-asigurarea utilităților

Contractul de finanțare a fost semnat pe 29 martie 2019. Contractul de execuție lucrări, în valoare de 23.078.171,44 lei (27.463.024,01 lei cu TVA), a fost semnat pe 03.11.2021.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite