Viorel Ivanciu: „Până la finalul anului vor fi atribuite primele locuri de parcare”

De la începutul acestui an, Primăria Călăraşi a început acțiunea de ridicare a garajelor şi a construcțiilor provizorii de pe domeniul public, dorind ca pe aceste spații să se amenajeze locuri de parcare de reşedință.

În mai multe zone au fost amenajate deja locurile de parcare, iar la începutul acestei săptămâni a început marcarea acestora, urmând să se procedeze la atribuirea lor conform regulamentului aprobat de Consiliul Local în acest an.

Procesul de marcare a locurilor de parcare se desfăşoară în cartierul delimitat de străzile Flacăra, Eroilor, Cornişei, Cuza Vodă. Acesta va fi primul cartier unde va fi demarată licitația în vederea atribuirii locurilor de parcare de reşedință.

Locatarii din zonă sunt rugați să sprijine acțiunea Primăriei şi să elibereze locurile de parcare pentru a preveni apariția unor evenimente neplăcute, utilizându-se echipamente specifice care pot murdări sau avaria autoturismele parcate!

Viceprimarul Viorel Ivanciu, cel care s-a ocupat de această acțiune a Primăriei, ne-a declarat că până la finalul acestui an vor fi atribuite primele locuri de parcare. Acesta ne-a mai declarat că procesul de eliberare a domeniului public şi amenajare de parcări va continua şi anul viitor în toate zonele din municipiu.

Parcarea publică – 2 lei/ora

Consiliul Local Călăraşi a aprobat, în şedinţa din luna octombrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifului aferent parcărilor publice cu plată din municipiul Călăraşi.

Astfel, conform acestui proiect, tariful aferent parcărilor publice cu plată din municipiul Călăraşi va fi de 2 lei pe oră.

Prin acest act legislativ local se doreşte descongestionarea traficului rutier; folosirea cât mai eficientă a locurilor de parcare existente; eliberarea rețelei stradale de autovehiculele staționată neregulamentar; realizarea unor lucrări de modernizare şi sistematizare a parcărilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide