Zilele Comunei Roseţi, un eveniment reuşit!

Mircea Brânduşă. Sâmbătă şi duminică (18 şi 19 august), în comuna Roseţi a fost mare sărbătoare. Cetăţenii, de la cei mai mici până la cei mari, au participat la a doua ediţie a „Zilelor Comunei Roseţi“, eveniment prilejuit de împlinirea a 247 de ani de atestare documentară a localităţii.

Programul sărbătorii a cuprins evenimente religioase, cultural-artistice, sportive şi multă voie bună. La eveniment au luat parte şi invitaţi de seamă din localitate şi nu numai care au ţinut să fie alături de primarul Nicolae Râjnoveanu la ceas de sărbătoare. Peste 2.000 de locuitori din Roseţi au îmbrăcat cu mândrie straiele de sărbătoare, participând în cele două zile la Ziua Comunei. Evenimentul a debutat sâmbătă dimineaţă in jurul orei 10, odată cu intonarea imnului naţional al României şi prin cuvântul de deschidere al primarului Nicolae Râjnoveanu:

„Bună ziua, dragi invitaţi şi locuitori ai comunei! Bun venit tuturor! Mă bucur să mă aflu aici în mijlocul dumneavoastră, mă înclin cu toată dragostea şi respectul meu, de cetăţean al acestei localităţi. Am organizat această sărbătoare pentru a ne întâlni cu locuitorii comunei, să ne bucurăm de realizările noastre, pentru care suntem apreciaţi la nivel judeţean şi nu numai.

Sunt extrem de emoţionat în aceste clipe, la acest ceas de sărbătoare a localităţii noastre, în calitatea mea de primar al acestei comunităţi mă străduiesc să duc la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o şi pentru care m-aţi mandatat domniile voastre. Împreună avem puterea de a ne face viaţa mai bună, aici, acum, respectându-ne, conlucrând, împlinindu-ne datoria de oameni.

Eu cred într-un viitor demn şi puternic pentru comuna noastră, cred în tinerii dinamici, cred în bunii gospodari ai comunei, cred în copiii care azi se ridică din familiile bine rânduite, cred în tot ce putem face, cred că avem potential de a deveni exemplu, la nivel judeţean şi nu numai. Folosesc această ocazie pentru a transmite tuturor locuitorilor cele mai bune gânduri şi mulţumiri pentru sprijinul acordat materializării proiectelor de dezvoltare a comunei, pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o, de-a lungul celor 5 mandate de primar.

Am pregătit un program special, pentru ca distracţia şi voia bună să vă însoţească pe tot parcursul celor două zile. Sunt alături de noi la acest eveniment oaspeţi de seamă, ai acestui judeţ, care au ţinut să fie prezenţi la sărbătoarea noastră. Dumnezeu a înzestrat ţara noastră cu toate frumuseţile şi bunurile necesare, a binecuvântat această ţară cu oameni destoinici ce îndeplinesc toate calităţile: deştepţi, frumoşi, harnici. Avem cele mai frumoase tradiţii. Sunt convins că de noi depinde să transmitem generaţiilor viitoare, împreună toate aceste binefaceri.

Tuturor vă doresc multă sănătate, să aveţi parte de două zile frumoase, să vă distraţi împreună, de zilele comunei noastre. La mulţi ani, dragi roseţeni!”

Imediat, un sobor de 3 preoţi din localitate (Ionuţ Oprişan, Georgică Bădică şi Georgian Şerban) a oficiat o slujbă religioasă. A urmat festivitatea de decernare a unor plachete, diplome şi certificate aniversare. Pentru dezvoltarea Administraţiei Publice Locale Roseţi au primit diplome de merit medicii şi asistenţii, doctorii şi tehnicienii veterinari, poliţiştii, cadrele didactice şi consilierii locali care şi-au desfăşurat activitatea imediat după revoluţie şi până în prezent. În lipsă, Gheorghe Bădulescu (93 ani), autorul monografiei comunei Roseţi, a primit din partea primarului Râjnoveanu o plachetă având ca titlu „OM AL SATULUI”.

25 de familii, care anul acesta au sau vor sărbători nunta de aur, au primit distincţii omagiale. Cei mai buni 4 elevi, care au obţinut rezultate excelente la învăţătură, reprezentând cu cinste localitatea la nivel naţional, au primit distincţii din partea Primăriei. Festivitatea s-a încheiat cu acordarea de diplome de apreciere a celor mai harnici gospodari ai satului.

La 11.30, elevii şcolii „Iancu Rosetti” au prezentat publicului un spectacol artistic. De la ora 16, pe terenul din frumoasa bază sportivă din localitate s-a disputat meciul de fotbal dintre Spicul –Roseţi şi Victoria Lehliu, contând pentru prima etapă din Liga a IV-a, ediţia de campionat 2018 – 2019, încheiat cu victoria meritată a gazdelor, 4 – 3.

Spectacolul artistic a debutat cu un program de dansuri populare al ansamblului folcloric din localitate, condus de coregraful Sile Baraitaru.  La 18.15 minute, pe scenă a urcat renumitul interpret de muzică populară, Constantin Enceanu care, prin programul său, a ridicat asistenţa în picioare într-o horă în care s-a prins şi primarul Râjnoveanu. Angelica Bălaşa, o tânără cântăreaţă de muzică populară, a a urmat în program. A urmat show-ul incendiar al celebrei Ana Lesko. Cu un program special, cu efecte de lumini şi sunete, cu o coregrafie impresionantă şi cu multă priză la public. Seara s-a încheiat cu un recital, Shift, oferit celor mai tineri locuitori ai comunei Roseţi.

Duminică, în cea de a doua zi de sărbătoare a comunei Roseţi, începând cu ora 9, au avut loc activităţi distractive pentru copii. Începând cu ora 17.45 au început să sosească invitaţii primarului Nicolae Râjnoveanu, politicieni şi autorităţi locale. La ora 18, primarul Râjnoveanu a urcat pe scenă şi a transmis locuitorilor următorul mesaj:

„Cu căldură şi emoţie, vă spun bun venit tuturor! Distinşi invitaţi, dragii mei roseţeni! La mulţi ani, astăzi, la ziua comunei Roseţi! Doresc să vă mulţumesc dumneavoastră, locuitorilor din Roseţi pentru faptul că aţi avut încredere în mine, în proiectele, gândurile şi acţiunile pe care le-am elaborat de-a lungul anilor sau pe care le am în derulare.

Şi, credeţi-mă, a fost dorinţa dumneavoastră să fim împreună şi în acest mandat. Aşa cum am arătat în precedentele mandate, nu vă voi dezamăgi nici în acesta şi vom continua să facem lucruri frumoase şi importante în comuna în care trăim cu toţii. Faţa întregii localităţi s-a schimbat mult în bine, deja cred, aţi observat că principalele străzi de interes public au fost asfaltate. Avem apă, avem canalizare şi în curând vom implementa alte proiecte benefice dumneavoastră.

După cum vedeţi, nu am uitat nici segmentul cultural pe care nu l-am avut niciodată prezent în comună. Fiind o zi de mare bucurie am să las la o parte problemele economice şi administrative şi am să vă spun că mă bucur sincer de faptul că am avut această idee de a începe şi în localitatea noastră acest obicei de a serba Ziua Comunei. Îmi dau foarte bine seama că în aceste zile întrega comunitate este în comuniune. Doar la zile de sărbătoare ne mai putem aduna cu toţii alături de oaspeţii dragi, să ne bucurăm de părţile frumoase ale vieţii şi să uităm de cele mai puţin plăcute.

Sunt fericit că mă aflu în mijlocul dumneavoastră, al tuturor care sunt aici de faţă şi al celor ce vor veni mai târziu, să petrecem clipe minunate în compania muzicii şi a bunei dispoziţii. Este dreptul nostru să ne mândrim cu toţii că suntem cea mai puternică comuniune rurală a judeţului Călăraşi, fără sate componente, că suntem vestiţi pentru hărnicia noastră, pentru frumuseţea gospodăriilor noastre, pentru inteligenţa copiilor noştri care ne poartă numele cu cinste peste mări şi ţări.

Lăsând la o parte modestia, ne bucurăm că localitatea noastră este din ce mai cunoscută atât în ţară cât şi peste hotare prin faptele, acţiunile şi spiritul de roseţean al fiilor satului nostru cu care ne mândrim şi cărora le mulţumim. Vă urez distracţie plăcută!”

Odată terminată această alocuţiune, a început mult aşteptatul program artistic care a fost deschis în jurul orei 18.30 de Claudia Ghinescu, o interpretă de muzică de petrecere în vogă. Cristina Turcu Predescu, prin recitalul de muzică populară, a entuziasmat publicul. Lavinia Parna Bănică a continuat cu muzică etno-dance. Mult aşteptatul Steak a oferit sutelelor de tineri veniţi în mod special să îl asculte şi să îl aplaude la scenă deschisă, un recital de muzică dance.

Cea de a doua ediţie a Zilelor Comunei Roseţi s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii care a luminat cerul comunei preţ de câteva minute.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide