Ziua Porților Deschise la ISU Călărași de Ziua Protecției Civile

În acest an, la data de 28 februarie, se sărbătorește 90 de ani de la înfiinţarea Protecției Civile în România. Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi organizează o serie de activități destinate cetăţenilor.

Astfel, călărăşenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență, de care ar putea fi afectaţi ei şi cei apropiaţi lor.

EXPOZIȚIE DE ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE CIVILĂ

În toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştribei” al judeţului Călăraşi: în municipiul Călăraşi, în municipiul Olteniţa, în oraşul Lehliu Gară, în comuna Dragalina, în comuna Chiselet, în comuna Borcea, în oraşul Budeşti şi în oraşul Fundulea.

PERIOADĂ: 25 februarie – 04 martie, în intervalul orar 10.00 – 16.00

EXPOZIȚIE TEHNICĂ ȘI ECHIPAMENTE DE INTERVENȚIE ȘI PUNCT DE INFORMARE PREVENTIVĂ

LOCAȚIE: Parcul Central din municipiul Călăraşi

PERIOADĂ: 28 februarie, în intervalul orar 14.00 – 16.00

Se va prezenta o parte din tehnica de intervenție folosită de pompieri pentru gestionarea situațiilor de urgență. De asemenea, se va amenaja un punct de informare preventivă având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor supra tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență, a măsurilor de prevenire a acestora, precum și a comportamentului care trebuie urmat în cazul manifestarii diferitelor tipuri de risc.

„ZILELELE PORȚILOR DESCHISE” – subunitățile de pompieri își deschid porțile pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul armei pompierilor

LOCAȚIE: sediile subunităților de intervenție din județ: în municipiul Călăraşi, în municipiul Olteniţa, în oraşul Lehliu Gară, în comuna Dragalina, în comuna Chiselet, în comuna Borcea, în oraşul Budeşti şi în oraşul Fundulea;

PERIOADĂ: 27 februarie – 03 martie

Cu această ocazie, participanții vor vizualiza tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, își vor reaminti măsurile și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide