luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALDouă accidente produse din cauza vitezei şi a carosabilului umed

Două accidente produse din cauza vitezei şi a carosabilului umed

- Advertisement -

Două accidente rutiere au avut loc ieri, pe drumurile publice din judeţ, cauza probabilă fiind neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile carosabilului umed. Mai multe persoane au fost rănite.

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, poliţiştii recomandă adoptarea unui stil prudent de conducere. Circulaţi cu atenţie, creşteţi distanţa între vehicule şi nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante!

În dimineaţa de 7 octombrie2014, C. Ştefan, de 37 ani, din comuna Dragalina, a condus o autoutilitară pe DC 20 şi, pe fondul neadaptării vitezei, pe un carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei. Vehiculul a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi rănirea gravă (fractură picior) a pasagerei, G. Elena, de 40 ani, din localitatea Albeşti, judeţul Ialomiţa.

Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorul auto, rezultatul fiind negativ.

În după-amiaza de 7 octombrie2014, G. Constantin, de 52 ani, din comuna Pîrscov, judeţul Buzău, a condus un autoturism pe breteaua Autostrăzii A2, la intersecţia cu DN 21, şi, pe fondul deplasării cu viteză neadaptată la condiţiile unui drum umed, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu un ansamblu de vehicule, condus de P. Petrică, de 42 ani, din comuna Tătăranu, judeţul Vrancea.

Accidentul rutier s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, G. Constantin, şi rănirea gravă (fractură claviculă) a pasagerei în autoturism, P. Viorica, de 58 ani din Buzău.

Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţiştii rutieri cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Împrejurările producerii celor două evenimente rutiere fac obiectul cercetărilor efectuate de poliţişti, sub aspectul infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

Recomandările poliţiştilor rutieri privind circulaţia pe ploaie şi carosabil umed:

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, iar dacă partea carosabilă este umedă trebuie să circule cu viteza redusă!

Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri! Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule!

Fiţi atenţi la pietoni! Pe timp ploios, aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare!

Pietonilor li se recomandă să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite