luni, octombrie 28, 2024
AcasăPOLITICADECLARAŢIE POLITICĂ/ Redaţi oamenilor sărmani posibilitatea accesului gratuit la informaţii despre sănătatea...

DECLARAŢIE POLITICĂ/ Redaţi oamenilor sărmani posibilitatea accesului gratuit la informaţii despre sănătatea şi viaţa lor!

- Advertisement -

Sunt un specialist în probleme de agricultură, iar activitatea mea se desfăşoară, de peste 30 de ani, în spaţiul rural. Cunosc foarte bine problemele oamenilor de la ţară, atât de ignorate de conducătorii politici şi dinainte de, dar şi după 1989.

Venirea mea în Parlament am considerat-o şi o consider ca pe o misiune primită din partea locuitorilor satului românesc, iar de la tribuna înaltă a Parlamentului României voi aborda, voi prezenta şi voi căuta să găsim, împreună, soluţii pentru satul românesc şi ţăranul din România!

Între multele probleme cu care se confruntă oamenii din satul românesc, una este de o actualitate stringentă, eu confruntându-mă, în fiecare sat şi comună în care mă deplasez, cu numeroase persoane care mă abordează, special, prezentându-mi doleanţa lor, comună şi extrem de actuală.

Mai ales oamenii în vârstă îmi prezintă, cu lacrimi în ochi, situaţia în care se găsesc şi care poate fi rezolvată, cu uşurinţă, printr-o înţelegere politică a partidelor aflate în Parlamentul României.

Despre ce este vorba? Îngrijirea sănătăţii reprezintă o problemă reală pentru toţi locuitorii României, dar, mai ales, pentru cei care trăiesc în spaţiul rural. Numeroase sate sunt lipsite de un medic generalist, ca să nu mai vorbim de un specialist, iar acolo unde există medici, accesul la consultaţii este destul de dificil, atât din punct de vedere material, dar şi din punctul de vedere al capacităţii medicilor de a putea dialoga, tot timpul, cu fiecare potenţial bolnav.

În acest context, a existat în România o televiziune care aloca zeci de ore de emisiuni care cuprindeau sfaturi ale medicului, informaţii pentru pacienţi, ba, mai mult, prin intermediul telefoanelor, în direct, ofereau consultaţii gratuite tuturor potenţialilor bolnavi, din toată România!

Este vorba despre Televiziunea OTV care, pe lângă binecunoscuta şi comentata emisiune „Dan Diaconescu Direct“, cuprindea zeci de ore de emisiuni dedicate bolnavilor, sfaturi ale multor specialişti, atât în domeniul medicinei generalaliste, dar şi în al medicinei naturiste, oferind sfaturi gratuite şi soluţii oamenilor care se confruntă cu probleme de sănătate, din ce în ce mai acut.

Aceşti oameni aveau posibilitatea ca, printr-un singur telefon, ori urmărind, pur şi simplu, aceste emisiuni de televiziune, să afle soluţii pentru rezolvarea problemelor lor de sănătate. Să-şi poată procura unele medicamente, să fie informaţi în legătură cu soluţii simple şi eficiente pentru rezolvarea unor probleme de sănătate. Nu vă puteţi imagina cât de important este pentru un om sărac, aflat la limita supravieţuirii, într-un sat îndepărtat şi lipsit de alte mijloace de comunicare, să poată avea medicul său, pe care să-l poată urmări cu interes şi de la care să afle soluţii pentru ameliorarea problemelor sale de sănătate.

Ei bine, din nefericire, de mai bine de o lună de zile, aceste milioane de oameni s-au pomenit, pur şi simplu, abandonaţi de o societate care, iată, le refuză până şi acest drept elementar la informaţie! Bătrâni şi bătrâne mă abordează, cu lacrimi în ochi, solicitându-mi să mă lupt, dacă tot am ajuns în Parlamentul României, pentru a le reda posibilitatea de a se informa, gratuit şi eficient, în legătură cu problemele lor de sănătate!

Iată de ce mă adresez reprezentanţilor tuturor partidelor parlamentare care trebuie să găsească împreună, o soluţie politică. Pentru că închiderea televiziunii a fost, este evident, o decizie politică, neconstituţională, atâta timp cât încalcă articolul 30 din Constituţia României care interzice suprimarea oricărui instituţii de presă şi care pedepseşte, constituţional, pentru eventuale abateri, doar editorul sau proprietarul, dar niciodată instituţia de presă!

O soluţie care poate fi găsită, în Parlament, de reprezentanţii tuturor partidelor politice, împreună cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru redeschiderea postului de Televiziune OTV! Pentru reluarea emisiunilor de televiziune în care sunt abordate problemele de sănătate, în care numeroşi specialişti se pun la dispoziţia oamenilor sărmani, transmiţându-le informaţiile de care au nevoie, oferindu-le, gratuit, sfaturi medicale de care poate depinde chiar viaţa lor!

Redaţi speranţa, oferiţi posibilitatea oamenilor sărmani de a se putea informa în legătură cu probleme stringente care afectează sănătatea şi chiar viaţa semenilor noştri, din toată România!

Deputat PP-DD Colegiul 1 Călărași – Maria Dragomir

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite