vineri, octombrie 25, 2024
AcasăFEATUREDISTORIE | Agricola Borcea, o nouă performanță de excepție în Cupa României

ISTORIE | Agricola Borcea, o nouă performanță de excepție în Cupa României

- Advertisement -

Cupa României. Tur 4 | PlayOff Grupe | Agricola Borcea – CSM Slatina 5-4 DLP

Borcea, singura comună din România care a reușit să acceadă anul acesta în faza grupelor în Cupa României!

Mircea Brândușă. SENZAȚIE, ISTORIE! Buturuga Mică Agricola Borcea a răsturnat Carul Mare! Favorita certă din turul 4, Playoff, CSM Slatina, nimeni alta decât liderul la zi din Liga 2, a pierdut miercuri seara în fața agricultorilor din Borcea, cu 5-4 după 2 reprize de prelungiri și lovituri de departajare.

După 90 minute de joc, scorul a fost 1-1, la pauză 1-0. La fel s-a întâmplat și după prima repriză de prelungiri, Borcea conducând cu 2-1. Slatina a egalat în a doua repriză de prelungiri!

A urmat trilogia loviturilor de la 11 metri, când Aniel Nedelcu Teodor Pațurcă, staful tehnic și publicul spectator, au trecut de la agonie la extaz, eroul partidei fiind portarul Râmniceanu, care a reușit să pareze două trei lovituri ale adversarilor!

„Dacă batem pe Slatina şi ne calificăm în grupe vom in­tra în istorie!”, preciza Aniel Nedelcu Teodor Pațurcă, primarul comunei Borcea, înainte de joc.

De altfel, domnia sa adăuga: „Pe mine mă interesează mai mult campionatul. Totuşi, dacă se nimereşte să câştigăm acest joc, bafta noastră! Le-am zis băieţilor: faceţi ce vreţi, dar dacă aveţi ambiţie luaţi-mi banii! Puteţi să mă lucraţi pe la spate, să mă săpaţi, ce vreţi voi, dar calificați-vă în grupe şi eu vă aştept la casierie!”

După ultima lovitură de departajare executată de Carjan, primarul Aniel Nedelcu Teodor Pațurcă, extrem de fericit, alerga pe teren să își îmbrățișeze jucătorii!

„Suntem gata de grupe! Dumnezeu a ținut cu noi!” Primarul Aniel este convins că formaţia sa este singura echipă din județul Călărași care are în acest moment faţă de grupele Cupei României! Prin aducerea noului antrenor, Marius Bratu, a dovedit că așa este!

Iată declarația acestuia înainte de joc: „Sîntem cel mai organizat club din județ, singura echipă care este pregătită din toate punctele de vedere să evolueze în grupele Cupei Romaniei. Am dovedit-o în meciurile anterioare, cu formaţiile cu pretenţii, Modelu, Gheorghe Doja, Dunărea Călărași.”

Acum că visul primarului Aniel Nedelcu Teodor Pațurcă de a juca în grupe s-a împlinit, greul de abia începe! Duminică va juca în prima etapă din Liga 3, acasă, cu Fundulea! Apoi, urmează, marți, tragerea la sorți a grupelor! Indiferent ce vor hotărî sorții, Agricola Borcea va trebui sa joace trei meciuri pe teren propriu, pe o arenă care dispune de nocturnă și alte trei jocuri în deplasare!

Nivelul competiției va crește, Agricola cu siguranță va avea adversari din Liga 1, brigăzi de arbitri din aceeași categorie, meciuri cu VAR! Succes!

AGRICOLA BORCEA – CSM SLATINA 1-1, 2-2, 4-3 la lovituri de departajare

Stadion: Comunal Borcea.

Arbitru: Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Viorel Dobre (Bucureşti). Rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov). Observator arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat joc: Adrian Peiu (Urziceni).

Agricola Borcea: Rîmniceanu – Mih. Petre, Ghinga (cpt.), Al. Iordănescu, Fl. Bălan, Rz. Dumitru, Ciochină, Novac, Epure, Al. Burlacu, Vic. Militaru

Rezerve: Groza – Figură, Grigoroiu, D. Cîrjan, Asan, Fl. Roșu, Becheru.
Antrenor: Marius Bratu

CSM Slatina: Micu – A. Stan, Burnea, Dav. Savu, Riza, D. Toma, Em. Pacionel, M. Cristea, Năstăsie (cpt.), D. Dragu, Trică

Rezerve: Velcu – Gherghe, Sil. Matei, Andr. Luțu, Leață, C-tin. Radu, Golofca, Țîră, I. Mitran
Antrenor: Daniel Oprescu

Cronologic, cele mai importante faze ale jocului s-au petrecut astfel: Min. 45+2, Borcea deschide scorul. Victor Militaru dă lovitura în prelungirile primei reprize și echipa din Liga 3 conduce a doua clasată din Liga 2. Min. 54, 1-1. David Savu egalează pentru olteni și îi mai reduce din tensiune lui Daniel Oprescu.

Meciul de la Borcea intră în prelungiri, după ce Agricola din Liga 3, și CSM Slatina din Liga 2 au terminat la egalitate, scor 1-1, după timpul regulamentar de joc. Min. 105, 2-1, Victor Militaru reușește al doilea său gol în acest meci și echipa sa este aproape de o surpriză colosală!

Min. 111, 2-2, Cătălin Țîră egalează pentru Slatina. Final de prelungiri. Și iată că la fel ca în meciurile cu Doja și Călărași, partida de la Borcea se va decide la lovituri de departajare.

Exact cum a declarat Aniel Nedelcu Teodor Pațurcă: „Să trăiesc periculos finalurile de joc, dar să mă calific la loviturile de la 11 metrii! I-a ieșit pentru a treia oară consecutiv! Nicio altă echipă romanească, indiferent din ce ligă a jucat, nu a mai reușit o calificare după trei jocuri câștigate în urma loviturilor de la punctul cu var!

La loviturile de departajare, pentru CSM Slatina au înscris Ionuț Năstăsie și Cătălin Golofca, au ratat Ionuț Mitran și Silvian Matei, a înscris Atanas Trică, iar la a șasea serie a ratat Cătălin Țîră.

Agricola Borcea câștigă cu 4-3 după ce s-a ajuns până la a șasea serie de execuții. Oltenii au ratat de trei ori. CSM Slatina pierde și este eliminată din Cupa României de o echipă din Liga 3. Cupa României își merită din plin numele de competiție KO!

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite