Mircea Brândușă. Pentru Iosif Ovidiu Gurlui, noul primar al comunei Belciugatele, contează doar progresul și proiectele pentru viitor. Domnia sa mulțumește locuitorilor pentru susținere și interesul pe care îl arată tuturor evenimentelor derulate la nivelul comunei.
Rep: Domnule Ovidiu Gurlui, ce ați întreprins în aceste prime șase luni de când ați fost învestit ca primar al comunei Belciugatele?
O.G.: În aceste șase luni de administrație am căutat soluții ca toate promisiunile făcute în campanie să fie transformate în realizări, pentru o viață mai bună a locuitorilor comunei Belciugatele, urmărind constant creșterea calității vieții prin proiectele în curs de derulare, dar și prin investiții noi ce vor fi implementate în viitor.
Rep: Ce investiții și proiecte aveți în derulare și de unde bani?
O.G.: Extindere și modernizare rețea alimentare cu apă, proiect finalizat pentru receptie; Construire și dotare grădiniță cu program prelungit, aflat în derulare; Modernizare drumuri de interes local, investiție finanțată prin PNI, Anghel Saligny, în derulare; Înființare sistem de canalizare în satele Belciugatele și Cândeasca, investiție finanțată prin PNI Anghel Saligny, în derulare: Amenajare zonă centrală, chiar în centrul comunei, având ca sursă de finanțare, bani din bugetul local, în derulare.
Rep: Ce proiecte de investiții v-ați propus să realizați până la finalul acestui prim mandat?
O.G.: Construire și dotare dispensar uman în sat Măriuța, strada Maior Badea Ion; Distribuție gaze naturale în satele Belciugatele, Cândeasca, Cojești, Măriuța si Mataraua; Construire și dotare Cămin Cultural, strada Profesor Voinescu Vasile, sat Belciugatele; Construire trotuare aferente drumurilor de interes local în comuna Belciugatele; Reabilitare și dotare centru social în localitatea Măriuța.
Rep: Care sunt punctele forte ale localității Belciugatele? Ce ați dori să maximizați în acest mandat?
O.G.: Ca puncte forte avem agricultura și pescuitul sportiv. Ca avantaje față de alte localități avem locațiile turistice: popasul rustic Diana cu cazare, restaurant, saună, complexul turistic Elisa cu cazare, restaurant, piscină copii, piscină adulţi și complexul turistic Valea Iazurilor cu cazare, restaurant, piscină, teren sportiv. Ca ultimă parte a întrebării, aș dori să maximizez agroturismul, pescuitul sportiv și de agrement.
De asemenea, ne putem mândri cu promovarea culturii și a tradițiilor locale, când pe data de15 iulie a fiecărui an sărbătorim ziua comunei. De asemenea, comuna are o echipă de fotbal care are rezultate remarcabile în campionatul Ligii a V-a, cu mari șanse de promovare în eșalonul superior. Totodată pe raza comunei Belciugatele funcționează două firme, o fabrică de matrițe și anvelope și un mare depozit dezmembrări auto.
Rep: Cum vă propuneți să susțineți mediul de afaceri local? Ce facilități oferă administrația locală?
O.G.: Facilități fiscale, suport tehnic, utilități, infrastructură rutieră, distanță relativ mică față de capitala țării, doar 28 km, accesul direct la DN 3 București – Constanța; Suprafețe de teren pe care există posibilitatea construirii; Facilități de construire pentru dezvoltarea agroturismului, case de vacanță, pensiuni.
Rep: Ce potențial turistic are în prezent Belciugatele și cum vă doriți să dezvoltați turismul local/zonal?
O.G.: Comuna Belciugatele beneficiază de prezența unor zone împădurite, unde se poate respira un aer curat și pur, și unde poți fi plăcut surprins de ospitalitatea localnicilor. Având în vedere concurența făcută de localitățile Sărulești și Ileana prin operatorii lor piscicoli, Belciugatele poate spera la dezvoltarea unui turism de weekend, focalizat prin punerea în valoare a bălților deosebit de bogate în diferite specii de pește, a aerului curat și a liniștii pe care o caută mulți turiști.