Ţinând cont de faptul că opinia publică, prin instituţiile de presă locale, doreşte să cunoască activitatea poliţiei locale la nivelul municipiului Călăraşi, cu privire la sancţiunile aplicate celor ce nu respectă legislaţia ce reglementează depozitarea şi manipularea deşeurilor menajere, facem următoarele precizări.
În anul 2017 au fost aplicate 170 de amenzi contravenţionale, 37 de sancţiuni conducătorilor de atelaje hipo depistate pe raza municipiului, iar în şase cazuri fiind dispusă şi ridicarea animalelor folosite pentru tracţiune. Toate aceste intervenţii s-au realizat şi cu ajutorul sistemului de supraveghere video.
Ca şi notă personală, numărul mare de amenzi date nu ne oferă satisfacţie, această situaţie ne-am dori să nu existe, iar resursele logistice şi materiale să fie folosite pentru asigurarea cliamtului de ordine şi siguranţă publică la nivelul municipiului conform doleanţelor cetăţenilor . Ceea ce încercăm să subliniem este faptul că nu un număr mare de amenzi ne satisfice. Ne dorim o conştientizare a concetăţenilor că oraşul în care locuim este al tuturor şi suntem cu toţii responsabili de curăţenia şi liniştea lui.
Legat de cea de-a doua problemă, ridicată în coferinţa de presă, cu privire la asigurarea climatului de ordine şi linişte publică asigurată de patrulele mobile, facem următoarele precizări.
Începând cu 01.01.2018 s-a demarat acţionarea în sistem integrat prim patrule mixte formate dintr-un poliţist local, agent de poliţie şi jandarm fapt ce duce la creşterea gradului de intervenţie pe raza municipiului Călăraşi. Având în vedere protocolul de colaborare încheiat între Direcţia Poliţia Locală şi IPJ Călăraşi, se doreşte o mai bună cooperare între cele două instituţii prin creearea unor pârghii operaţionale în vederea schimbului de informaţii operative şi acoperirea zonelor cu risc infracţional sau contravenţional ridicat.
Subliniem faptul că între poliştii locali şi cei din IPJ s-a dezvoltat o bună relaţie de colaborare în urma căreia, în anul 2017, 5 infractori surprinşi în flagrant au fost predaţi IPJ iar alte 5 persoane suspecte au ajuns în custodia poliţiei naţionale pentru continuarea cercetărilor.
Ca număr de referinţă, în anul 2017 au fost legitimate 7057 de persoane. Pentru creşterea gradului de siguranţă publică, începând cu anul 2018, prin măsuri de eficientizare a activităţii, se va suplimenta numărul de poliţişti locali ce vor acţiona în stradă.
Vă reamintim că Poliţia Locală Călăraşi vă stă la dispoziţie 24/24 ore prin dispeceratul propriu, pentru semnalarea eventualelor probleme ce intră în competenţa acestei instituţii, la numărul de telefon 0242313525 sau pe site-ul primăriei la rubrica de sesezari şi reclamaţii http://www.dplc.primariacalarasi.ro