luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALJandarmii acţionează pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice

Jandarmii acţionează pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice

- Advertisement -

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în domeniul silvic, în perioada 13 – 16 noiembrie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi au executat împreună cu lucrători ai Ocoalelor Silvice Călăraşi, Lehliu şi Mitreni, o serie de acţiuni specifice, în zona pădurilor aflate pe raza de competenţă a acestora.

Dispozitivele adoptate de jandarmi, au avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de orice natură precum şi prevenirea faptelor ilegale de defrişare şi tăiere a materialului lemnos.

În urma acţiunilor executate, jandarmii au aplicat un număr de 9 sancţiuni contravenţionale (8 sancţiuni la Legea nr. 171/2012, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 1 sancţiune la Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice) în valoarea totală de 4300 lei.

Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemons, vor continua pe raza tuturor pădurilor aflate în zona de competenţă a Ocoalelor Silvice din judeţ.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite