luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALITATELucrările de modernizare vor schimba imaginea Pieţei Orizont

Lucrările de modernizare vor schimba imaginea Pieţei Orizont

- Advertisement -

Rodica Dohot. De circa două săptămâni au început lucrările de modernizare ale Pieţei Orizont (Big) din municipiul Călăraşi. Pentru început se lucrează în zona de lângă piaţa acoperită, loc unde se vor construi spaţii destinate florarilor. Apoi se va trece la hala interioară, cea neacoperită, unde acum sunt florăriile, loc unde primăria doreşte să amenajeze în jur de 60 de tarabe astfel încât să elibereze parcarea existentă unde în prezent sunt producătorii şi comercianţii de varză. Lucrările de modernizare se ridică la suma de 4,6 miliarde de lei vechi. 2,6 miliarde se vor cheltui anul acesta, iar în 2014 alte 2 miliarde.

Primarul Drăgulin a declarat că există discuţii cu privire la cei care fac comerţ în interior şi alţii în exterior. „Toată lumea va intra în piaţă. Se va micşora şi numărul de tarabe la cei care deţin mai multe”, spune Drăgulin. Edilul a mai adăugat că a solicitat Administraţiei Pieţelor să achiziţionaze un număr de 22 de cântare, pe care să le dea societăţilor private din piaţă, urmând ca pe parcurs, în funcţie de bugetul existent, să se mai cumpere alte cântare pentru toţi ceilalţi comercianţi.

„Comercianţii le vor închiria şi vor avea cântarele verificate, vor avea sigilii pe ele ca să nu mai existe suspiciune din partea cumpărătorilor că sunt furaţi la cântar.Am vorbit şi cu cei care fac controale. Cei care nu vor respecta regulile vor fi daţi afară din piaţă. În prezent, singura nemulţumire a comercianţilor este preţul tarabei/zi. Ei vor ca preţul să fie micşorat. O să analizăm situaţia, dar încă nu ştim dacă vom putea face acest lucru.”, a mai precizat Drăgulin.

Referitor la stabilirea calităţii de comerciant sau producător, Drăgulin spune că deja a luat o măsură şi în acest sens. Primăria Călăraşi a trimis adrese tuturor primăriilor care au eliberat certificate de producător, cu solicitarea de a se menţiona suprafeţele de teren pe care fiecare producător o are. „Cu aceste solicitări şi cu răspunsurile primite vom face verificări. Sunt unii care declară că sunt producători, dar de fapt ei achiziţionează marfă din alte părţi şi vând apoi produsele la un preţ mai mare.”, mai precizează primarul municipiului.

În vizorul Primăriei Călăraşi au intrat şi tarabagii ambulanţi, în special cei care vând produse bulgăreşti. Mărfurile sunt expuse chiar pe tronsonul de acces al autovehiculelor de lângă piaţă. Referitor la acest lucru, Drăgulin spune că:

„Eu chiar nu ştiu cine îi lasă pe aceştia să vândă în acest mod. Am făcut sesizări la Poliţia Locală să ia măsuri.” Un lucru problematic este şi cel privind locurile de parcare din zonă. Drăgulin mai spune că în bugetul pe 2014 s-a luat în calcul să se facă o evaluare a unor lucrări ce presupun realizarea unei parcări în spic pe scuarul de pe strada Belşugului, lucru ce ar mai decongestiona traficul în zonă.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite