luni, octombrie 28, 2024
AcasăPOLITICADeclaraţie Politică / SCRISOAREA CETĂŢENILOR ROMÂNIEI CĂTRE POLITICIENII ROMÂNI!

Declaraţie Politică / SCRISOAREA CETĂŢENILOR ROMÂNIEI CĂTRE POLITICIENII ROMÂNI!

- Advertisement -

Dragi colegi,

Vă prezint o scrisoare primită de la cetăţeni din România pe care am fost rugată să o aduc la cunoştinţă publică, tuturor politicienilor români. Îndeplinesc această dorinţă, invitându-vă să meditaţi la conţinutul mesajului său:

Doamnei deputat Maria Dragomir,

Vă rugăm să aduceţi la cunoştinţa tuturor parlamentarilor această scrisoare a noastră, a oamenilor care din 4 în 4 ani suntem alegători şi care, între cei 4 ani suntem, de cele mai multe ori, ignoraţi chiar de politicienii pe care i-am ales! Avem încredere că mesajul nostru va ajunge la cei care au fost aleşi de noi pentru a prezenta un punct de vedere pe care măcar să-l cunoască dacă nu să şi ţină cont de el…

Alegerile din anul 2012 (deşi pare greu de crezut, a trecut doar un an de atunci) au venit cu o mare rază de speranţă şi cu o uriaşă undă de aşteptare din partea multora dintre noi. Nu doar procentul de aproape 70% în favoarea USL, dar şi dorinţa profundă de schimbare au fost elementele care ne-au animat pe toţi atunci când am votat.

Desigur, împotriva multora dintre nemulţumirile care există, nu putem spune că suntem atât de dezamăgiţi să regretăm votul de acum un an, însă nici nu putem să nu le atragem atenţia celor care se găsesc, în acest moment, în Parlamentul României, asupra situaţiei concrete care îi preocupă pe cei mai mulţi dintre noi. Iar principala noastră preocupare este, dragii noştri parlamentari, viaţa noastră! Nivelul nostru de trai, puterea de cumpărare, mărimea sau micimea salariului, explozia de preţuri, apariţia de noi taxe şi impozite, toate problemele care generează o situaţie greu de acceptat- aceea de prelungire a sărăciei până în străfundurile ţării noastre! Desigur, Parlamentul nu este principalul responsabil, Guvernul este cel care răspunde de politica economică, însă trebuie să fiţi de acord cu noi că împreună (Parlament şi Guvern) trebuie să fiţi preocupaţi nu de jocuri politice, nu de faulturi săptămânale perorate la televiziuni, nu de circ (la latini era măcar însoţit de pâine!), nu de acuzaţii şi dezminţiri ci, pur şi simplu, să fie văzută preocuparea pe care dumneavoastră, parlamentarii şi Guvernul trebuie să o aveţi pentru viaţa românilor, viaţa cetăţenilor, viaţa oamenilor pur şi simplu, cei care, înainte de a fi alegători sunt oameni!

Pesimiştii spun că anul2013 afost, pentru România, un an prost, iar anul 2014 care tocmai se apropie va fi şi mai rău decât 2013! Optimiştii au alt punct de vedere şi cred că anul 2014 va fi anul unei deschideri economice care să genereze şi îmbunătăţirea nivelului de trai. Desigur şi unul şi celălalt se pot înşela, iar adevărul să se afle undeva la mijloc, dar dincolo de toate aceste observaţii trebuie să fiţi de acord cu noi că, din punct de vedere economic, stăm rău, stimaţi parlamentari! Şi aici este vorba nu doar de problemele economice de nivel planetar care reverberează şi în situaţia economiei româneşti, ci faptul că nu s-a deschis un drum nou, pur şi simplu altul pe care să evolueze economia românească.

Se spune că industria şi agricultura ar reprezenta soluţia pentru România, însă în condiţiile în care pământul românesc va putea deveni, în anul 2014, al oricui fără nici un fel de garanţie pentru a putea satisface interesele românilor, în primul rând, semnele pot fi destul de îngrijorătoare. Într-adevăr, prin agricultură, prin prelucrarea produselor agricole, prin dezvoltarea industriei alimentare România ar putea oferi acel ceva de care Europa, ca să nu spunem toată lumea, ar avea nevoie. Prin semnarea protocoalelor cu premierul chinez s-a deschis o perspectivă- este nevoie de hrană, iar România poate oferi această hrană, motiv pentru care îndemnul nostru este ca oamenii să se apuce să crească animale! Dar pentru asta au nevoie de ajutorul statului pentru că oamenii nu au bani! O intervenţie în favoarea cetăţenilor, o politică în favoarea omului simplu, impunerea unui sistem de relansare economică pentru micii fermieri, pentru toţi cei care doresc să aibă ceva mai mult, muncind pentru asta, trebuie să reprezinte unul dintre obiectivele principale ale dumneavoastră, politicienii din Parlament şi din Guvern! Aşteptările noastre sunt multe, iar înaintea oricărui an nou speranţele sunt la fel de mari. Important este ca gândul să vă fie, în 2014, la binele nostru, al tuturor, astfel încât să nu ajungem în situaţia de a schimba formula celebră: „Semne bune anul are!“ în cea pe care am auzit-o, în ultimul timp: „Semne bune? ANULARE!“… Gândiţi-vă la noi, stimaţi politicieni! Să aveţi un an mai bun!…

 

DEPUTAT PP-DD DE CĂLĂRAŞI

MARIA DRAGOMIR

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite