luni, octombrie 28, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEPrefectura Călăraşi / Întâlnire cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru...

Prefectura Călăraşi / Întâlnire cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

- Advertisement -

Miercuri, 22 ianuarie a.c., la invitaţia prefectului judeţului Călăraşi, George Iacob, s-au întrunit în sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului, membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Au participat în calitate de reprezentanţi ai organizaţiilor călărăşene de pensionari dl.Vasile Sotiropol, preşedintele C.J.P.V. Călăraşi, d-na Gabriela Truică, preşedintele C.A.R.P. Călăraşi, d-na Petra Naghen, vicepreşedintele C.J.P.V. Călăraşi, reprezentanţi ai instituţiilor C.J.P., C.A.S., D.G.A.S.P.C., A.J.P.I.S., I.P.J., preşedintele Asociaţiei Primarilor de Comune – Călăraşi, Nicolae Pandea, primar al comunei Ştefan cel Mare şi reprezentanţi ai societăţii civile, d-na Aura Giurcă, directorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie filiala Călăraşi şi d-na profesor Vasilica Puran, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă „Dunărea de Jos”.

Pe Ordinea de Zi au fost următoarele subiecte:

  1. Informare asupra infracţiunilor la care au fost supuse persoanele vârstnice în anul 2013.
  2. Măsuri de prevenire şi protecţie ale vârstnicilor pentru anul 2014.

Cele două subiecte au fost abordate de Marian Dumitrache, comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Conform celor enunţate de domnia sa, în cursul anului 2013, cu toate activităţile preventive şi de cercetare desfăşurate şi care au avut în vedere şi peroanele vârstnice, totuşi la nivelul I.P.J Călăraşi au fost sesizate 1062 de infracţiuni în care victime au fost persoane de peste 60 de ani( ceea ce reprezintă 10% din totalul sesizărilor penale din anul 2013 la nivelul judeţului Călăraşi) din care în mediul rural 745(din 6153) iar restul de 317(din 4066) s-au comis în localităţile din mediul urban. Din prezentarea dlui comisar şef reţinem faptul că pe fondul lipsei locurilor de muncă şi a stării evidente de sărăcie a unor zone precum şi a unui buget insuficient al autorităţilor publice locale din mediul rural a rezultat o lipsă a pazei comunale şi a poliţiei locale în asigurarea serviciului de ordine publică.

Este de remarcat exemplul de bună practică în comuna Dragalina şi în satele aparţinătoare, unde au fost montate 48 de camere video, urmând ca în această săptămână să aibă loc şi concursul pentru angajarea poliţiştilor locali.

În urma solicitărilor vârstnicilor, Instituţia Prefectului va invita la viitoarele şedinţe şi parlamentarii călărăşeni.

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite