luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALRăducu Filipescu: ”47 de utilaje sunt pregătite pentru a degaja zăpada de...

Răducu Filipescu: ”47 de utilaje sunt pregătite pentru a degaja zăpada de pe drumurile județene”

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Așa cum era de aștepta, al doilea val de viscol, a pus, din nou, autoritățile în alertă. În cadrul unei întâlniri avute în cursul zilei de miercuri, 29 ianuarie, cu presa, Răducu Filipescu, președintele Consiliului Județean Călărași, a declarat că nu mai puțin de 47 de utilaje sunt pregătite pentru a degaja zăpada de pe drumurile județene.

”Vreau să vă spun care este situația cu utilajele, că drumurile știți că se închid. Am stat de vorbă cu conducerea de la Drumuri Județene și am ajuns la concluzia că abordând în alt mod sistemul de curățare a zăpezii, ne-am făcut socoteala că avem 47 de utilaje care acționează pe drumurile județene, din care un buldoexcavator șenilat, foarte mare care va fi băgat pe zonele cele mai grele, șase mașini cu lamă, patru autogredere, douăzeci de wolle și încărcătoare, 14 buldoexcavatoare și două autofreze. Bineînțeles că din discuțiile cu directorul Dragomir și cu barbu, utilajele sunt suficiente și pot acoperi drumurile județene. Problema care se pune este că noi vom disloca zăpada de pe drumurile județene, nu și din interiorul localităților. Suntem pregătiți, mai ales acolo unde sunt blocaje, a  menționat Filipescu, în cadrul întâlnirii cu presa.

Întrucât există în județul Călărași locuri unde se fac, în fiecare iarnă, dopuri de zăpadă, Filipescu este de părere că ar trebui să existe în aceste puncte utilaje care să acționeze imediat.

”Noi suntem pregătiți unde se fac dopurile în mod frecvent să pornim din ambele direcții, să mergeme în același timp din punctele stabilite astfel încât să ne întâlnim la jumătatea drumului și să reducem la jumătate timpul de deblocare a drumului. Știm foarte bine care sunt nodurile. Este vorba de Dârvari-Fundulea-Tămădău, Fundulea-Solacolu, Dorobanțu-Ulmu-Făurei cu ieșirea către Plevna, Oltenița-Căscioarele, ieșirea din Vărăști, deci cunoaștem punctele nevralgice și acolo am încercat să aducem utilaje cât se poate de multe, în așa fel încât deszăpezirea să fie făcută foarte rapid. Mai sunt locuri unde se formează foarte multă zăpadă pe șosea, în zona Valea Argovei-Gurbănești-Călăreți, acolo avem 7 utilaje ce lucrează pe aproximativ 60 de km. La fel și la Fântâna Doamnei-Nicolae Bălcescu-Lehliu-Săpunari, Valea Argovei-Lehliu Gară, Independența-Alexandru Odobescu-Vlad Țepeș, Cuza-Vodă-Floroaica-Dragoș Vodă. Încercăm să intrăm rapid și spunem noi că într-o medie de 12 ore să încercăm să le curățăm, a mai precizat Răducu Filipescu, președintele Consiliului Județean Călărași.

Toate utilajele sunt coordonate de președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu împreună cu directorii de la Direcția Județeană de Drumuri și reprezentanți ai Poliției și ISU.

”Toate utilajele au acționat non stop, dar în momentul în care s-au închis drumurile și până nu se termină cu viscolul nu vor merge. Nu vreau să mai pățim ca la primul val de viscol, când patru utilaje au căzut de pe șosea, s-au răsturnat practic, pentru că nu mai știau unde este drumul, nefiind perdelele forestiere, nefiind pomii pe marginea șoselelor”, a mai menționat președintele Filipescu.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite