marți, octombrie 29, 2024
AcasăFAPT DIVERSFoc pus intenţionat la un depozit de furaje din Iezeru

Foc pus intenţionat la un depozit de furaje din Iezeru

- Advertisement -

4 echipaje specializate de stingere au acţionat pe parcursul nopţii trecute în localitatea Iezeru, comuna Jegălia, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent  şi cu fum dens la nivelul unui depozit de furaje.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

În data de 18.02.2014, ora 20.24, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Iezeru, comuna Jegălia, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui depozit de furaje, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale cu profil agricol.

La locul intervenţiei s-a deplasat Garda de intervenţie Borcea cu două autospeciale de stingere, cu un ofiţer şi 6 subofiţeri, care au constatat că incendiul se manifesta foarte violent la nivelul a 4 şire de nutreţ, de aproximativ 25 de metri lungime şi8 metrilăţime, solicitându-se în sprijin forţe suplimentare din partea Detaşamentului de pompieri Călăraşi. În acest sens s-au deplasat la incendiu alte două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită şi trei motopompe din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi cu un ofiţer şi 8 subofiţeri.

La locul intervenţiei s-a deplasat de asemenea şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea pentru a acorda primul ajutor unei femei în vârstă de 38 de ani, Mihaela P. (proprietară), care suferise în urma incendiului un atac de panică şi care era foarte agitată, însă aceasta a refuzat atât examinarea, cât  şi transportul la spital, fiind necooperantă.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea. Echipajele profesioniste de stingere au acţionat pe tot parcursul nopţii trecute la această intervenţie şi au lichidat incendiul după aproximativ 14 ore de luptă cu flăcările.

În urma incendiului au ars: 9000 de baloţi de lucernă, 4400 baloţi de mazăre şi aproximativ 7000 de baloţi de paie, valoarea pagubelor şi a bunurilor salvate urmând a fi estimate ulterior.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite