luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALITATELucrările de modernizare ale Bazarului Big ar putea fi demarate în luna...

Lucrările de modernizare ale Bazarului Big ar putea fi demarate în luna august a acestui an

- Advertisement -

Rodica Zaharia. În bugetul Primăriei Călăraşi din acest an s-a alocat suma de 350 000 de lei pentru lucrările de reamenajare a Bazarul Big din zona Orizont. Banii au fost prinşi pentru trimestrul IV al acestui an, lucrările fiind estimate a începe în luna octombrie. Cu toate acestea, Vasile Manea, directorul SP Pieţe Oboare Călăraşi, spune că, la prima rectificare de buget, se doreşte mutarea banilor în trimestrul II prin Hotărâre de Consiliu Local.

„Sperăm ca la finalul trimestrului II – începutul trimestrului III, dacă se vor găsi resurse să ducem banii din IV în trimestrul III. Dacă va fi posbil acest lucru o primă etapă a lucrărilor va fi aducţiunea de apă şi canalizare, cu hidranţi şi tot ce trebuie pentru avizarea PSI. Lucrările vor continua cu instalaţia electrică prin montarea unui panou general unde se vor putea branşa toate societăţile”, a declarat, pentru Obiectiv, directorul SP Pieţe Oboare, Vasile Manea.

În acest timp parte din comercianţii din Bazarul Big îşi vor putea desfăşura activitatea.

„Doar în partea unde sunt tarabele comercianţii îşi vor putea desfăşura activitatea. O soluţie ar fi ca lucrarea să se facă pe bucăţi, închidem o anumită porţiune, cam 10 m de la intrare, facem o parte din lucrări, apoi trecem şi la restul bazarului. Ideal ar fi ca să suspendăm toată activitatea la toţi şi să grăbim lucrările pentru a termina într-un termen mai scurt”, precizează Vasile Manea.

După ce se vor termina lucrările la reţelele de apă, canalizare şi energie electrică se va trece la construcţia aleilor şi începerea efectivă a construcţiilor.

„Noi dorim ca toate construcţiile să fie construite de comercianţi, după un tip anume impus de Primărie. Ei se pot uni în aşa fel încât lucrările să coste mai puţin. Estimăm că lucrările vor începe la finele trimestrului III, asta dacă vom reuşi mutarea banilor. Suma de 350 000 este este necesară doar pentru demararea lucrărilor şi vom putea înainta binişor, dar cu siguranţă vor mai fi necesare şi alte sume”, a mai adăugat directorul Manea.

Aceeaşi sursă a mai spus că suprafaţa de teren aflată în proprietate privată, situată în mijlocul Bazarului Big, nu este un impediment pentru modernizarea prevăzută. Serviciul Public Pieţe Oboare doreşte ca pe acea parte, exact pe lângă proprietatea respectivă să se amenajeze o parcare care să mai decongestioneze traficul din zonă.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite