luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALInspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi nu interzice banchetele

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi nu interzice banchetele

- Advertisement -

Cu câteva luni înainte de finalul anului şcolar, în special la clasele a VIII-a şi a XII-a, se discută despre organizarea banchetelor de sfârşit de an.

Există însă la nivelul şcolilor unele confuzii legate de modul de organizare. De la interzicerea participării profesorilor, la obligativitatea participării părinţilor la aceste evenimente sau chiar la interzicerea efectivă a banchetelor, mai multe informaţii deformate străbat şcolile din judeţ.

Inspectorul general şcolar Silviana Şestacovschi ne-a oferit câteva informaţii legate de acest subiect. Aceasta a declarat că ISJ Călăraşi nu intenţionează să interzică organizarea banchetelor, atât pe plan local cât şi extern. De asemenea, nu se pune problema interzicerii profesorilor la aceste evenimente de final de an. Nici copiii nu trebuie să fie însoţiţi de un grup de părinţi.

Singura recomandare făcută de Ministerul Educaţiei este ca banii pentru aceste evenimente să fie colectaţi de către un comitet de organizare format din elevi şi părinţi şi nu de către profesori. Inspectorul general şcolar a precizat că cei care vor să organizeze banchetul în alte localităţi sau chiar în afara ţării (Bulgaria), pot face asta cu respectarea prevederilor OUG 3060/03.02.2014 privind aprobarea Condiţiilor de organizare a taberelor, excursiilor, expediţiilor şi a altor activităţi de timp liber în sistemul de învăţământ preuniversitar.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite