marți, octombrie 29, 2024
AcasăACTUALITATE92 de poliţişti călărăşeni au fost avansaţi în grad cu prilejul Zilei...

92 de poliţişti călărăşeni au fost avansaţi în grad cu prilejul Zilei Poliţiei Române

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a orgganizat şi în acest an, cu ocazia sărbătoririi, la 25 martie, a Zilei Poliţiei Române, un ceremonial unde, în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedită în executarea atribuţiunilor de serviciu, 92 de poliţişti călărăşeni au fost avansaţi (23 de ofiţeri şi 69 de agenţi de poliţie).

Ziua Poliţiei Române a început la IPJ Călăraşi încă de la primele ore ale dimineţii, unde, în parcarea din faţa instituţiei au fost expuse autospecialele din dotarea inspectoratului, scuturi de protecție, veste antiglonţ, aparatură şi tehnică a minilaboratorul criminalistic.

Festivitatea a continuat în sala de evenimente a IPJ Călăraşi prin prezentarea făcută de  Împuternicit Şeful Inspectoratului, comisar şef de poliţie Ionel Costache, a calendarului activităţilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Poliţiei. A urmat o evocare susţinută de Nicolae Ţiripan  „181 de ani de atestare documentară a Poliţiei Călărăşene”, prezentarea mesajelor de felicitare adresate de Preşedintele României, Prim-ministru, conducerea MAI şi IGPR, avansările în grad la termen şi înaintea expirării stagiului minim, premierea câştigătorilor la concursurilor sportive organizate în cadrul Cupei Poliţiei, totul finalizându-se cu lansarea cărţii „Migraţia ilegală la confluenţa cu traficul de persoane” a comisarului de poliţie Anghel Stoica.

La prezidiul evenimentului s-au aflat secretarulul general adjunct MAI, chestorul general de poliţie Dănuţ Tudor, fost şef al IPJ Călăraşi, prefectul George Iacob, prim procuror Cornelia Manea, conducerea IPJ Călăraşi, dar şi oficiali ai Poliţiei din Silistra din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate. Au răspuns invitaţiei gazdelor şefi ai structurilor MAI, şefi de instituţii, parlamentari, în sală fiind prezenţi şi foşti şefi ai IPJ Călăraşi, Ion Zane, Vasile Mărgineanu şi Gheorghe Florea, precum şi fostul ministrul de interne, avocatul Doru Ioan Tărăcilă.

Conducerea IPJ Călăraşi a oferit oficialilor plachete şi diplome aniversare.

 

 

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite