Aurel Niculae a intrat pe scena politicii călărăşene de mână cu blonda Raluca Surdu, pe filiera RAAPPS (Raluca fiind soţia directorului Georgian Surdu, iar Aurel Niculae, angajatul acestuia – ocupând funcţia de şef departament DADT SAIFI din cadrul RAAPPS), alegând Călăraşiul pentru certitudinea pe care echipa liberală de aici i-o oferea pentru împlinirea ambiţiilor politice. PNL nu avea nevoie de Niculae, ci invers.
Un cvasinecunoscut în politică, Aurel Niculae se dorea senator, numai că lipsa fondurilor necesare ducerii unei campanii în toate localităţile din Colegiul 2 Senat l-au făcut pe acesta să cedeze locul mai tânărului şi potentului financiar Iulian Dumitrescu, candidând astfel pentru Colegiul 4 Deputaţi. S-a spus atunci că Niculae ar fi acceptat această mutare în schimbul susţinerii financiare a campaniei electorale de către Dumitrescu.
De altfel, pentru Aurel Nicolae, candidatura lui Iulian Dumitrescu a fost o adevărată mană cerească. Acesta nu a făcut decât să se lipească de toate acţiunile organizate şi finanţate de Dumitrescu şi PNL, fără să aibă o contribuţie semnificativă.
Politic vorbind, Niculae nu a reprezentat niciun câştig pentru PNL Călăraşi, acesta neaducând niciun fel de capital electoral organizaţiei judeţene, fiind doar beneficiarul „zestrei” de votanţi liberali.
După un an şi câteva luni de la câştigarea mandatului de deputat, Aurel Niculae s-a transferat la Mişcarea Populară. Surpriză sau nu, decizia acestuia are în spate doar calcule făcute în interes personal. Nici vorbă de plecare „către partidul care se opune cu cea mai mare fermitate actualei guvernări”, mai ales că acesta a ales să părăsească PNL-ul după ce a trecut în opoziţie faţă de PSD. Numai că politicienii români fac tot posibilul să-şi disimuleze interesele personale în interese publice, aşa cum face acum şi Aurel Niculae.
În fapt, deputatul Niculae încearcă să-şi „securizeze” viitorul său politic. Eventualitatea candidaturii pe listă pentru Camera Deputaţilor l-ar fi poziţionat pe Aurel Niculae pe locul 3 la PNL Călăraşi, iar acesta s-a gândit că ar putea rămâne pe dinafară dacă PNL-ul ar pierde din votanţi până în 2016. Astfel că a ales un partid nou la Călăraşi şi garanţia unui al doilea mandat în Parlament. Pentru liberalii călărăşeni nu reprezintă nicio pierdere, cel mult un deputat mai puţin.
Trecerea sa la PMP a condiţionat-o de preluarea preşedinţiei organizaţiei călărăşene şi de locul 1 pe listele pentru Parlament. Chiar dacă pentru acest deziderat trebuia înlăturat Dragoş Coman, cel care a pus bazele PMP la Călăraşi.
Electoral vorbind, şi de această dată, Aurel Niculae nu reprezintă niciun plus pentru Mişcarea Populară Călăraşi, Dragoş Coman fiind în stare să obţină mai multe voturi decât (cu) Niculae. Mai mult, venirea lui Niculae în PMP a produs nemulţumire printre tinerii coagulaţi în jurul lui Coman.
Aurel Niculae s-a prezentat membrilor PMP Călăraşi de mână tot cu o blondă, de data asta Elena Udrea, cea cu care a negociat venirea sa în partid. Evenimentul de vineri, 28 martie, organizat de Dragoş Coman (sic!) s-a dorit a fi un prilej în care Aurel Niculae să apară ca un mare câştig pentru organizaţia judeţeană, însă cu siguranţă nu a fost aşa. Oamenii de acolo au venit pentru că i-a chemat Dragoş Coman nu pentru Niculae.
Omiţând că tânărul Coman a început construcţia formaţiunii politice a PMP la Călăraşi, Aurel Niculae le-a spus celor prezenţi că vrea să fie un „meşter Manole”. „Atunci o să fiu eu „Ana” care trebuie sacrificată”, i-a şoptit Coman Elenei Udrea.
Nici de această dată, nici PMP Călăraşi nu avea nevoie de Aurel Nicolae, ci invers.
P.S. Sesizând că s-ar putea să fi făcut o greşeală în impunerea lui Niculae în funcţia de preşedinte, Elena Udrea ar vrea să o dreagă acum, lăsându-l, aşa cum ar fi şi normal, pe Dragoş Coman preşedinte al organizaţiei judeţene a PMP şi să-i găsească lui Niculae o altă destinaţie. Pentru popularii călărăşeni, n-ar fi nicio pierdere!