marți, octombrie 29, 2024
AcasăACTUALITATEParcurile industriale, mult mai atrăgătoare pentru firme

Parcurile industriale, mult mai atrăgătoare pentru firme

- Advertisement -

Senatul a adoptat, luni, 28 aprilie, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.186 din 25 iunie 2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale. Potrivit amendamentelor adoptate, statutul de parc industrial ar putea conferi operatorilor economici din parcul industrial, pe toată durata de existenţă a acestuia, dreptul la scutire de la plata impozitului pe terenuri, corespunzător terenului aferent parcului industrial, în conformitate cu art. 257, alin. 1, lit. 1) din Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal, modificată şi completată.

De asemenea, oferă scutire de la plata impozitului pe clădiri care fac parte din infrastructura parcului industrial, în conformitate cu art. 250 alin. 1 pct. 9 din Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal, modificată şi completată.

Amendamentele mai prevăd scutirea de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinaţiei sau pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului aferent parcului industrial, scutiri, numai cu acordul autorităţilor publice locale, de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale pentru eliberarea oricăror certificate de urbanism, autorizaţii de construire şi/sau autorizaţii de desfiinţare de construcţii pentru terenurile şi clădirile din infrastructura parcului, ce fac parte integrată din parcul industrial.

„Societăţile privatizate cu proiect de parc industrial, respectiv societăţile de administrare a parcurilor industriale, constituite anterior intrării în vigoare a prezentei legi, cărora li s-a recunoscut prin lege sau alt act normativ echivalent statutul de parc industrial beneficiază de facilităţile prezentei legi”, potrivit amendamentelor. Senatul este prima cameră sesizată, iar iniţiatori sunt mai mulţi senatori şi deputaţi. AGERPRES

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite