luni, octombrie 28, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEFlorin Stoia, numit oficial subprefect

Florin Stoia, numit oficial subprefect

- Advertisement -

Marți, 6 mai a.c., prefectul George Iacob a oficializat numirea noului subprefect al județului Călărași, în persoana lui Florin Stoia. Ca fapt divers, Stoia este cel de al 16-lea subprefect al Călărașiului din 1990 încoace. Hotărârile prin care se anunţau încetarea exercitării cu caracter temporar a funcţiei publice de subprefect al judeţului Călăraşi de către Ion Stan respectiv numirea lui Florin Stoia au fost emise în şedinţa de Guvern din 30 aprilie. Ion Stan a deținut calitatea de subprefect doar 5 luni, după eliberarea din funcție a lui Cornel Coman, Stan fiind propus, la vremea respectivă de PNL. Odată cu ieșirea liberalilor de la guvernare, poziția de subprefect al județului Călărași a fost revendicată de PSD, fiind numit Florin Stoia. Jurist de profesie, Stoia a fost timp de mai mulți ani secretar al Primăriei Lupșanu iar până de curând a ocupat postul de director executiv al Direcţiei Agricole Călăraşi.

„Domnule subprefect, felicitări şi să vă fie într-un ceas bun. Aşa se întâmplă, o funcţie se vacantează… apoi se ocupă. Vreau să îi mulţumesc domnului subprefect Ion Stan pentru foarte buna colaborare, în fond în cele cinci luni am trecut împreună prin momente unice în viaţa judeţului Călăraşi, am reuşit să le depăşim împreună făcând în toată această perioadă echipă.”, a declarat prefectul George Iacob, după ce a dat citire hotărârilor de guvern.

Ion Stan, proaspăt eliberat din funcție, a afirmat că a venit cu demnitate și pleacă cu demnitate:

„În perioada de cinci luni cât am îndeplinit funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi am căutat să-mi aduc aportul la absolut tot ceea ce înseamnă activitate în cadrul Prefecturii, împreună cu domnul prefect, ăsta-i adevărul, am trecut prin momente şi clipe şi frumoase şi grele şi le-am depăţit cu demnitate şi onoare şi aş vrea să vă mai spun aşa, în sfârşit, cu demnitate vii, cu demnitate pleci.”

Florin Stoia, noul subprefect, consideră că această funcție este o provocare în cariera sa:

„Vreau să mulţumesc pentru încrederea care mi-a fost acordată de a ocupa această funcţie, o funcţie care mă onorează, dar mă şi responsabilizează în acelaşi timp. Această funcţie am luat-o ca pe o provocare în cariera mea de funcţionar public, aşa după cum bine ştiţi o mare parte dintre dumneavoastră, am ocupat funcţia de secretar al comunei Lupşanu pentru o perioadă lungă de timp, după care funcţia de director executiv la Direcţiei Agricole Judeţene Călăraşi şi iată acum, funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi. Mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi în acest demers şi vă asigur şi vă garantez că pe timpul exercitării funcţiei în cadrul celei mai înalte şi distinse instituţii a statului de la nivelul judeţului voi face totul să ducem la îndeplinire tot ceea ce ne propunem şi ceea ce avem de îndeplinit. În încheiere aş vrea să îmi exprim speranţa într-o colaborare constructivă şi ţin să mulţumesc anticipat noilor mei colegi pentru susţinere şi colaborare.”

Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean și președinte executiv al PSD, Ion Ştefan, a lansat o ironie la adresa președintelui Consiliului Județean, Răducu Filipescu, spunând că nici el nu a știut despre numirea lui Florin Stoia, până joia trecută (n.r. Răducu Filipescu afirmase în momentul înlocuirii lui Cornel Coman cu Ion Stan că nu a știut de această schimbare).

„Aş vrea să zic şi eu câteva cuvinte, atât din partea Consiliului Judeţean, ca unic reprezentant, cât şi ca prieten cu cei doi, fostul şi noul subprefect, că aşa este în viaţă. Pe cel care-l numeşti îl lauzi, celui care-l schimbi îi mulţumeşti. Îi mulţumesc şi eu domnului subprefect şi nu aş vrea să mă abat de la cuvintele pe care le-am spus data trecută şi să îi doresc mult succes noului subprefect. Vreau să vă mărturisesc că de această schimbare nu am ştiut, vă rog să nu râdeţi, am biblia şi pot să jur cu mâna pe ea, nu am ştiut până joi. Nu ştiu… se aude târziu la Consiliul Judeţean, domnul Prim Ministru probabil nu a vrut să ne informeze, dar vă spun sincer şi am curaj să jur cu mâna pe biblie că până joi nu am ştiut de această schimbare. În orice caz, vreau să vă spun că amândoi îmi sunt prieteni, pe domnul Florin Stoia l-am cunoscut foarte bine, este un om foarte bine pregătit în administraţie şi acest lucru poate să vi-l spună şi alţii, chiar parlamentari de-ai noştri, pentru că fiind unul dintre cei invitaţi la Comisia Nana a fost cel mai solicitat dintre toţi membrii comisiei. Deci este foarte bine pregătit, cunoaşte bine administraţia şi eu cred că împreună cu domnul prefect vor face nu casă bună ci foarte bună. Le urez succes în continuare!”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite