marți, octombrie 29, 2024
AcasăFAPT DIVERSCe se întâmplă dacă mănânci căpşuni şi cireşe în exces

Ce se întâmplă dacă mănânci căpşuni şi cireşe în exces

- Advertisement -

Pentru fiecare perioadă din an, natura a inventat cele mai bune alimente. La sfârşitul lunii mai, cele mai bune alimente aduc şi o explozie de gust. Dacă nu ai cumpărat cireşe şi căpşuni încă, nu amâna momentul.

Fructele cu un pigment puternic conţin cei mai puternici antioxidanţi. Iar consumate în sezon, îţi aduc cele mai mari beneficii, potrivit „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Iată o lege a naturii pe care merită să o respecţi: „Din fericire, în fiecare perioadă, natura ne oferă exact alimentele de care avem nevoie ca să avem un organism cât mai sănătos şi echilibrat”, explica Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut.

100 de grame de căpşuni sau de cireşe depăşesc de câteva sute de ori necesarul zilnic de vitamina C. Cantitatea mare nu îţi va face însă probleme. Aceasta vitamină nu poate fi stocată de către organism. Aşadar, îţi iei necesarul optim de vitamina C, iar excesul se elimină. Căpşunile sunt cu adevărat medicamente.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet şi nutriţie: „Au, bineînţeles, proprietăţile antitumorale, de protecţie faţă de bolile cardiovasculare. Pentru căpşuni au fost studii pentru Alzheimer şi chiar 60 de grame pe zi stimulează imunitatea”. Le potenţează, însă, o porţie de cireşe. Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut: „Primele cireşe care apar în mai au un foarte bun efect depurativ şi detoxifiant, în acelaşi timp şi un efect diuretic, astfel încât ajuta şi la îndepărtarea toxinelor din organism şi la remineralizarea care ne este utilă în această perioadă”.

Căpşunile îţi aduc cel mai mic aport caloric dintre toate fructele, doar 32 de kilocalorii la 100 de grame. Cireşele vin la pachet cu 63 de kilocalorii la 100 de grame.

Sursă: foodstory.ro

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite