luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALITATETehnologia a bătut hârtia. Prima şedinţă a consilierilor judeţeni cu tablete

Tehnologia a bătut hârtia. Prima şedinţă a consilierilor judeţeni cu tablete

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Consilierii judeţeni s-au prezentat la şedinţa ordinară din 28 mai cu tabletele pe care Consiliul Judeţean le-a achiziţionat în urmă cu aproximativ două luni. În acest mod, oficialii urmăresc în cadrul şedinţelor proiectele pe noile tablete.

Pentru a nu se mai consuma topuri întregi de hârtie la redactarea proiectelor de hotârâre s-a trecut la acestă metodă modernă. Tabletele sunt marca Samsung, au 10 inch şi sunt dotate cu internet nelimitat, astfel încât toţi consilierii judeţeni primesc din timp proiectele ce vor fi supuse dezbaterii, rapoartele de specialitate, expunerile de motive şi anexele acestor documente. Tabletele au fost primite gratuit în urma încheierii unui contract cu un operator de telefonie mobilă, valoarea abonamentului pentru fiecare tabletă fiind de 20 de euro pe lună.

Nu de puţine ori, consilierii lăsau pe masă mapele cu zeci de pagini, ceea ce nu se va mai întâmpla de acum înainte.

Cu toate acestea, nu toţi consilierii fac casă bună cu noua tehnologie. Unii s-au dovedit agili în utilizarea aparaturii IT, iar alţii, aproape o treime din cei 31 de consilieri, chiar dacă au intrat în posesia tabletelor, folosesc în continuare mapele de şedinţă cu proiectele de hotărâre imprimate pe hârtie, poate din neştiinţa utilizării unor astfel de gadget-uri.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite