luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALCine sunt câştigătorii etapei judeţene a concursului „Prietenii Pompierilor”, ediţia 2014

Cine sunt câştigătorii etapei judeţene a concursului „Prietenii Pompierilor”, ediţia 2014

- Advertisement -

Joi, 12 iunie, în complexul sportiv municipal din Călăraşi, pompierii i-au provocat şi în acest an pe toţi elevii din tot judeţ la o competiţie de tradiţie, „Prietenii pompierilor”- ediţia 2014, etapa judeţeană.

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă a avut caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, organizându-se anual cu elevii de şcoli generale. Întrecerea a fost compusă din trei probe urmărind cunoaşterea actelor normative care reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverenţă, cinste, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Competiţia a avut 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

Proba teoretică a constat în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), ce a cuprins 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista de îndemânare peste obstacole” a constat în parcurgerea a 4 tronsoane cu obstacole, activitate ce a avut menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” s-a desfăşurat  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj a trebuit, ca de fiecare dată, să treacă peste un obstacol sau să alerge o lungime de tronson.

La această etapă au participat unităţi de învăţământ, şcoli generale – gimnaziu din întreg judeţul.

Au intrat în concurs 8 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi. Locul I a fost ocupat de elevii Şcolii Gimnazială nr.1 Chiselet, locul II de Şcoala Gimnazială nr.1 Dichiseni, iar pe locul III s-a clasat Şcoala Gimnazială nr. 1 Unirea. Premiul „FAIR PLAY” a fost câştigat de Şcoala Gimnazială Ştefan Vodă.

Toţi cei care au urcat pe podium au fost premiaţi cu diplome, cupe şi medalii.

Competiţia a fost organizată de ISU Călăraşi în cooperare cu IŞJ Călăraşi şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite