marți, octombrie 29, 2024
AcasăADMINISTRAŢIECălăraşi / Ziua Drapelului

Călăraşi / Ziua Drapelului

- Advertisement -

Rodica Dohot. În cursul zilei de joi, 26 iunie, pe platoul din faţa Centrului Cultural „Barbu Ştirbei” a fost organizat un ceremonial militar prilejuit de „Ziua Drapelului”.

După ce prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a acordat onorul militarilor prezenţi şi drapelului României, a fost susţinută o scurtă alocuţiune de către Nicolae Ţiripan, directorul Arhivelor Naţionale ale Statului, Filiala Călăraşi.

A urmat o binecuvântare din partea protopopului Ramon Eugen Ilie, secondată de onorul acordat tricolorului de către oficialităţile prezente.

Pe acordurile Imnului Naţional, Steagul România a fost ridicat pe catarg, acţiunea finalizându-se cu defilarea gărzilor prezente.

La eveniment au participat atât şefi de instituţii publice cât şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene.

Drapelul României se arborează în mod permanent pe edificiile şi în sediile autorităţilor şi instituţiilor publice, la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituţiilor de învăţământ şi cultură. Se arborează temporar cu prilejul zilei naţionale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile locale. Poate fi arborat de persoane fizice la domiciliul sau reşedinţa lor, precum şi de persoane juridice.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite