luni, octombrie 28, 2024
AcasăCOMUNITATEProiect de peste 400.000 de euro, câştigat de Colegiul Economic Călăraşi

Proiect de peste 400.000 de euro, câştigat de Colegiul Economic Călăraşi

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Colegiul Economic Călăraşi a lansat proiectul „Competenţe Europene pentru Piaţa României (CEPRO) – prin Centrul de Iniţiere în Antreprenoriat a Tinerilor”, proiect finanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni”, Axa Prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1.

Unitatea de învăţământ călărăşeană este prima unitate din judeţul Călăraşi care a câştigat un astfel de proiect cu bani europeni, până acum majoritatea proiectelor derulându-se prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea la elevi a competenţelor şi aptitudinilor de muncă care facilitează tranziţia de la şcoală la viaţă activă, prin dezvoltarea şi furnizarea serviciilor de orientare, consiliere şi îndrumare profesională, precum şi prin implementarea şi dezvoltarea metodei interactive şi inovatoare de învăţare „Firma de Exerciţiu”, în vederea creşterii inserţiei acestora pe piaţa muncii.

Grupul ţintă este format din 500 de elevi de liceu care provin din mediul urban şi rural şi care sunt elevi ai instituţiilor de formare iniţială în proiect. Din grupul ţintă vor fi selectaţi 100 de elevi care vor participa la activităţi interactive realizate prin metoda firmei de exerciţiu menite a le dezvolta spiritul de iniţiativă antreprenorială.

Contractul a fost semnat în data de 7 mai a.c., iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni. Valoarea totală a acestui proiect este de 1.982.907 lei ( aproximativ 440.000 de euro), din care 1.685.470 lei asistenţă financiară nerambursabilă, restul de bani fiind asiguraţi din bugetul local.

La conferinţa de lansare a proiectului au fost prezenţi inspectorul general şcolar adjunct al IŞJ Călăraşi, prof. Constantin Tudor, prefectul George Iacob, directorul Colegiului Economic, Aurelia Ivanciu, dar şi profesori implicaţi în acest proiect.

Parteneri ai proiectului sunt CRFPA Călăraşi, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi, Liceul „Danubius” Călăraşi şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Călăraşi.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite