luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALCălăraşi / O femeie de 64 de ani era să ardă de...

Călăraşi / O femeie de 64 de ani era să ardă de vie în propria locuinţă din cauza unei lumânări

- Advertisement -

Patru echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au acţionat în Cartierul Mircea Vodă, pe strada Pescăruș, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent, cu flacără și fum dens la nivelul unei locuințe și a două anexe gospodărești.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarei, care a lăsat o lumânare aprinsă nesupravegheată în apropierea materialelor combustibile.

În data de 06.08.2014, ora 10.56, patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza municipiului Călărași, în Cartierul Mircea Vodă, pe strada Pescăruș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui locuințe, proprietate privată, aparţinând lui Dumitru M.  La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați și la alte două anexe din imediata apropiere.

Proprietara locuinței, Georgeta M., în vârstă de 64 de ani, a suferit arsuri de gradul I și II pe aproximativ 35 % din suprafața corpului, la nivelul membrelor superioare, toracelui anterior, gâtului și feței, în încercarea de a lichida arderea.

S-a solicitat intervenția paramedicilor SMURD, care au sosit rapid la fața locului, au acordat îngrijiri persoanei, după care au transportat-o de urgențăla SpiatlulJudețean Călărași

Patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită și o autospecială de stingere de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore  și 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarei, Georgeta M., care a lăsat o lumânare aprinsă nesupravegheată în apropierea materialelor combustibile.

În urma incendiului au ars: locuința construită pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, în proporție de 90 %; mobilier și materiale textile din încăperile acesteia și două anexe gospodărești din vecinătate (două  adăposturi de animale.

De asemenea, trebuie menționat că exista riscul, din cauza vântului și a cantității mari de materiale combustibile aflate într-un perimetru restrâns, ca arderea să se extindă cu repeziciune la alte două locuințe și la anexele  gospodărești din vecinătate, însă intervenția promptă și eficientă a echipajelor profesioniste de stingere a împiedicat acest lucru în timp util , fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de 200.000 de lei.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite