luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALAmenzi în valoare de 81610 lei, aplicate de poliţiştii călărăşeni în minivacanţa...

Amenzi în valoare de 81610 lei, aplicate de poliţiştii călărăşeni în minivacanţa de Sf.Maria

- Advertisement -

În perioada 14 – 17 august a.c., cu ocazia minivacanţei de Sfânta Maria, pe timpul activităţilor desfăşurate pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, poliţiştii călărăşeni au constatat în flagrant 10 infracţiuni  şi au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale.

În urma acţiunilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni, dintre care 10 în flagrant, fiind identificate 15 persoane bănuite de comiterea acestor fapte.

Au fost aplicate 401 sancţiuni contravenţionale, dintre care 309 potrivit prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (152 pentru depăşirea limitelor de viteză), 79la Legea61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6la Legea12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 7 sancţiuni potrivit altor acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 1 certificat de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 81610 lei.

În perioada minivacanţei prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, ca urmare a măsurilor întreprinse de poliţişti, pe raza judeţului Călăraşi, nu s-au produs accidente grave de circulaţie, care să fi fost soldate cu persoane decedate, nici acte grave de tulburare a ordinii publice sau infracţiuni de mare violenţă.

Exemple:

– La data de 15 august a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat pe raza comunei Căscioarele pe C. Lică, de 20 ani, pe N. Mădălin, de 21 ani, şi pe S. Mădălin, de 16 ani, toţi din comuna Chirnogi, care negociau preţul pentru a vinde o cabalină.

Ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că animalul a fost sustras în noaptea de 13/14 august a.c., de pe raza municipiului Olteniţa, în cauză fiind întocmit doar penal pentru furt calificat.

– La data de 17 august a.c., poliţiştii au depistat pe V. Liviu, de 19 ani, din comuna Chiselet, în timp ce încerca să sustragă motorină dintr-o combină agricolă parcată în curtea unei societăţi agricole din localitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

– La data de 15 august a.c., poliţiştii Biroului Rutier Olteniţa au depistat,  pe şoseaua Călăraşi, un autoturism condus de B. Iulian, de 25 ani, din Olteniţa, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– În seara de 15 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe D. Marinică, de 47  ani, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea  un autoturism pe bulevardul Cuza Vodă, din Călăraşi, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– În ziua de 15 august a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară  au oprit pe DN 3, în oraşul Lehliu Gară, un autoturism condus de Z. Costel, de 59 ani, din Bucureşti, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, după această constatate a poliţiştilor, acelaşi conducător auto a continuat să conducă autoturismul, iar într-o curbă la stânga, la intrarea în comuna Lehliu, s-a răsturnat, în afara părţii carosabile.

Din eveniment nu au rezultat victime, în schimb, conducătorul auto Z. Costel avea o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul va fi cercetat penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

– În ziua de 17 august a.c., poliţiştii au identificat pe M. Lili, de 25 ani, pe A. Marian, de 22 ani, şi pe O. Ninel, de 18 ani, toţi din comuna Gurbăneşti, care, în timpul nopţii, ar fi pătruns în locuinţa lui C. Maria, de 49 ani, de unde ar fi sustras 70 lei, un telefon mobil, băuturi alcoolice, bijuterii şi alte bunuri personale, cu un prejudiciu total de aproximativ 600 lei. Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale, pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite