marți, octombrie 29, 2024
AcasăSPORTÎncepe balul pentru FC Dunărea şi Modelu

Începe balul pentru FC Dunărea şi Modelu

- Advertisement -

Sorin Anghel. În acest week-end se va da startul în Liga a 3-a. Întreg judeţul va sta cu sufletul alături de FC Dunărea Călăraşi şi Înainte Modelu, formaţii obligate să arate că ambiţia jucătorilor este cel puţin la fel de mare ca cea a conducătorilor. Cele două formaţii fac parte din Seria C2 şi au de îndeplinit obiective diametral opuse.

FC Dunărea nu îndrăzneşte să spună că vrea să atace promovarea, însă publicul asta îşi doreşte. Ba chiar ar fi normal ca gruparea „galben-albastră” să îşi propună un astfel de obiectiv. 2013 a fost anul futsalului, 2014 a fost dedicat handbalului, astfel că 2015 ar fi bine să reprezinte anul în care FC Dunărea Călăraşi se va întoarce în Liga a 2-a, la 20 de ani distanţă de la promovarea de la Buzău, din 1995. În schimb, Înainte Modelu trebuie să îşi vadă lungul nasului, să nu se „rupă” la prima înfrângere şi să accepte că ar fi o performanţă să evite retrogradarea. Călărăşenii au transferat câţiva jucători importanţi în această vară, toţi având pe carneţele de joc vize de Liga a 2-a. Din păcate, marţi, la meciul cu Axintele, pe care ialomiţenii l-au câştigat după executarea loviturilor de departajare, greul a fost dus tot de către vechea gardă. Super Mario Şerban a centrat pentru „căpitanul” Mircea Ştefan şi FC Dunărea deschidea scorul în minutul 22. Mai departe a urmat o goană disperată a celor de la Axintele după golul egalizator, care avea să vină tocmai în minutul 90+4. Reprizele de prelungiri nu au adus nimic nou pe tabela de marcaj, astfel că s-a ajuns la executarea loviturilor de la 11 metri, acolo unde Viitorul Axintele s-a dovedit mai inspirată. Scor final: 5-4. Ca la teatru. Asistenţa a fost una numeroasă, lucru cât se poate de îmbucurător. Numai că publicul nu a putut vedea la lucru cea mai bună echipă a lui Ion Răuţă. Bumbac a absentat, Bădaşcă a fost şi el pe margine, Sergiu Popescu a fost eliminat, iar Boţea a ratat una dintre loviturile de departajare care au împiedicat-o pe FC Dunărea să treacă în turul următor al Cupei României – Timişoreana.

Sâmbătă, cu începere de la ora 18:00, FC Dunărea Călăraşi va juca la Domneşti, într-un meci contând pentru prima etapă a Ligii a 3-a. Adversarul nu este unul periculos, iar elevii lui Ion Răuţă nu au altă variantă decât victoria. Pentru acest sezon, tehnicianul călărăşenilor se va baza pe următorii jucători: Gabriel Popa, Răzvan Chiriţă, Cristian Ioniţă (portari) – Marian Tudor, Ionuţ Tenea, Constantin Bumbac, Mihai Popescu, Nicuşor Câinaru, Alexandru Bădaşcă, Marian Boţea, Andrei Sescioreanu, Costin Mihuţ (fundaşi) – Silviu Matei, Florin Bertea, Victor Petre, Sergiu Popescu, Valentin Andrei, Baudouin Kanda, Daniel Gheorghe, Marian Şerban, Mircea Ştefan, Ionuţ Marinache, Laurenţiu Nicolae (mijlocaşi) – Viorel Stanciu, Alin Nicolescu, Bogdan Stavilă (atacanţi). Antrenorul Ion Răuţă îi are ca „secunzi” pe Mirel Condei şi Cosmin Onofrei.

Emoţiile vor fi multiple pentru Dunărea Călăraşi în acest sezon. Înfiinţarea Centrului de Copii şi Juniori presupune participarea în campionatul destinat juniorilor republicani, iar prima etapă se va disputa chiar duminică, 31 august, când pe Borcea va ajunge Delta Tulcea. Partida juniorilor A, pregătiţi de către Marius Păun şi Cosmin Onofrei, se va desfăşura cu începere de la ora 12:00, în vreme ce juniorii B, aflaţi sub comanda cuplului Mirel Condei – Mircea Ştefan, vor intra în ring de la ora 14:00. Cele două jocuri vor fi găzduite de către Stadionul Tache Ionescu, din incinta Complexului Sportiv Tineretului. Dunărea Călăraşi face parte din Seria a 2-a, alături de CSS Tecuci, CF Brăila, Oţelul Galaţi, Farul Constanţa, Viitorul Constanţa, LPS Galaţi, Performer Constanţa, Dunărea Galaţi, Delta Tulcea, Săgeata Năvodari şi Unirea Slobozia. Sunt nume mari din fotbalul românesc, astfel că se poate spune că întrecerea juniorilor este mult mai „spălată” şi merită la fel de multă atenţie precum cea a seniorilor. În vreme ce echipa mare se va lupta cu formaţii din mediul rural precum Domneşti, Axintele sau Modelu, echipele pregătite de către Păun-Onofrei/Condei-Ştefan se vor lua de gât cu formaţii provenind din oraşe importante din această parte de ţară. Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea sau Slobozia au fost şi vor mai rămâne multă vreme înaintea Călăraşiului. FC Dunărea abia încearcă să scoată capul în lume în acest moment, iar paşii pe care îi are de urmat nu vor fi tocmai uşori.

Înainte Modelu a reuşit în 2014 să câştige tot ce era de câştigat la nivelul judeţului Călăraşi, reuşind să promoveze fără probleme în Liga a 3-a. Astăzi a venit ziua debutului pentru echipa antrenată de către Valeriu Petrescu. Cu începere de la ora 18:00, modelenii vor juca „acasă”, contra celor de la Viitorul Axintele. E clar că ialomiţenii pornesc cu prima şansă, dar în fotbal s-au văzut destul de multe surprize. Clubul condus de către Victor Neagu nu beneficiază de aceleaşi condiţii ca FC Dunărea Călăraşi, dar nici nu se poate spune că nu are şanse de supravieţuire în Seria C2. Dacă organizarea va rămâne în continuarea la acelaşi nivel, modelenii nu vor avea probleme în campionat. De acum înainte, totul va depinde doar de jucători şi staff-ul tehnic. Dacă vor exista rezultate nu vor apărea probleme financiare. Lotul modelenilor este alcătuit din următorii jucători: George Bratu, Alexandru Chiriţă (portari) – Sorin Dragnea, Marius Nicodim, Bogdan Topor, Antonio Antoniev, Daniel Chiru, Petre Peniţa, Claudiu Ţuţuianu (fundaşi) – Marius Gheorghe, Nicolae Ionel, Răzvan Huzuneanu, Mihai Gheorghiţă, Laurenţiu Giugiumică, Levente Mitrea (mijlocaşi) – Cristi Dumitrescu, Viorel Gheorghe, Eduard Tănase, Claudiu Popescu (atacanţi).

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite