luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALCălăraşi / Încă o autosanitară nouă pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă

Călăraşi / Încă o autosanitară nouă pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă

- Advertisement -

Începând cu 1 octombrie, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi primeşte întăriri atât în privinţa resurselor umane cât şi a celor materiale.

La jumătatea lunii septembrie, în prezenţa Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au fost distribuite către serviciile de ambulanţă 37 de autosanitare tip B2 Volkswagen Transporter, cu tracţiune intergrală şi o dotare adecvată standardelor şi reglementărilor naţionale. Autospecialele au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii şi furnizate de către un producător din România cu sediul în com. Gilău, jud. Cluj. Costul unei ambulanţe este de cca. 63.000 Euro fără TVA.

Cu această ocazie, Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi i-a fost repartizată o autospecială ce va intra în dotarea staţiei centrale Călăraşi, în cel mai scurt timp. Astfel aria arondată staţiei Călăraşi este dotată în prezent cu 3 autosanitare de urgenţă cu tracţiune integrală, ce pot interveni eficient pe perioada iernii, atunci când căderile masive de zăpadă îngreunează deplasarea şi accesul ambulanţelor.

Tot în data de 15 septembrie 2014 s-a finalizat concursul organizat pentru ocuparea a patru posturi de şofer autosanitară I, doua la staţia centrală Călăraşi şi două la substaţia Lehliu-Gară. Astfel, începând cu 1 octombrie, prin ocuparea celor patru posturi, vom putea elimina supraîncărcarea personalului prin reducerea numărului orelor de gardă. Persoanele încadrate vor intra într-un program de pregătire, urmând că în cel mai scurt timp să urmeze şi cursurile calificare în profesia de ambulanţier, aflăm de la Marius Manea, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă al judeţului Călăraşi.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite