luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALCENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG CĂLĂRAŞI derulează proiectul local „COPILĂRIE...

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG CĂLĂRAŞI derulează proiectul local „COPILĂRIE FĂRĂ VICII”

- Advertisement -

Proiectul „COPILĂRIE FĂRĂ VICII” implementat de CPECA Călăraşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Călăraşi are ca scop educaţia nonformală, în vederea dezvoltării personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresată elevilor de gimnaziu.

Proiectul se va derula în anul şcolar 2014-2015 în toate unităţile de învăţământ gimnazial din municipiul Călăraşi şi urmăreşte informarea şi educarea elevilor din clasele a III şi a IV a cu privire consecinţele nocive ale consumului de tutun şi alcool, în vederea promovării unui comportament de viaţă sănătos şi evitarea sau întârzierea debutului consumului de tutun .

În cadrul activităţilor proiectului vor fi abordate următoarele teme:  „Ştiu care sunt limitele mele”, „Tutunul – bun sau rău?” şi „Alcoolul – e necesar?”, utilizându-se materiale informative şi aplicate jocuri de rol adecvate vârstei. De asemenea, o altă activitate în cadrul proiectului va fi susţinută de elevii claselor implicate care vor realiza desene/colaje cu tema „Cum afectează alcoolul şi tutunul întreaga familie”, acordându-se de diplome pentru primele 3 locuri de la fiecare clasă. Tot în cadrul acestei activităţi elevii vor citi scrisorile realizate de ei şi adresate persoanelor dragi fumătoare sau consumatoare de alcool, în care le transmit părerea lor în legătură cu acest obicei.

În urma implementării proiectului ne propunem conştientizarea copiilor privind consecinţele fumatului pasiv şi activ, riscurile la care aceştia se expun în momentul fumatului, consecinţele asupra dezvoltării psihice şi fizice ale copiilor.

COORDONATOR CPECA,

Alin Cristian STAN

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite