luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALPoliţiştii, la datorie, în perioada sărbătorilor de crăciun

Poliţiştii, la datorie, în perioada sărbătorilor de crăciun

- Advertisement -

Poliţiştii din Călăraşi s-au aflat la datorie în toată perioada Sărbătorilor de Crăciun, pentru asigurarea liniştii publice, prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi reducerea riscului rutier.

În cadrul activităţilor desfăşurate, în perioada 24 – 28 decembrie 2014, poliţiştii au constatat 39 de infracţiuni, dintre care 12 în flagrant. 24 infracţiuni au fost de natură judiciară, 4 la regimul materiilor explozive, iar 10 infracţiuni au fost la regimul circulaţiei rutiere.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 245 de sancţiuni, cu o valoare a amenzilor 46.220 lei.

68 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 5 pentru efectuarea de acte ilicite de comerţ, iar alte 135 pentru neregulile constatate în trafic. Au fost reţinute 11 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Pentru infracţiunile constatate, 55 de persoane sunt cercetate penal, dintre care una, bănuită de comiterea infracţiunii de tâlhărie, este cercetată în stare de arest preventiv.

Acţiunile vor fi continuate şi în perioada următoare pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiilor impuse de căderile de zăpadă şi viscol, pentru siguranţa cetăţenilor.

Exemple:

– Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 18 ani, din comuna Alexandru Odobescu, judeţul Călăraşi bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie. Bărbatul a fost reţinut şi prezentat instanţei, la data de 25 decembrie 2014, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.      

– În seara de 25 decembrie 2014, poliţiştii au identificat în trafic, pe DN 3, pe raza satului Tămădău Mare, un autoturism, condus de M. Ionel, de 44 ani, din oraşul Fundulea, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

– În ziua de 26 decembrie 2014, poliţiştii au identificat pe I. Marian, de 39 ani, din comuna Cuza Vodă, în timp ce deţinea şi comercializa, pe raza localităţii, 920 de articole pirotehnice din categoria a-II-a. Persoana depistată nu era autorizată pentru a desfăşura operaţiuni cu articole pirotehnice, fiind luată măsura confiscării acestora şi întocmirii unui dosar penal.

 – În seara de 26 decembrie 2014, poliţiştii l-au depistat pe G. Vlad, de 22 ani, din Olteniţa, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.       

Persoanele depistate vor fi cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite