vineri, octombrie 25, 2024
AcasăACTUALAcţiune preventivă/Întâlnire a poliţiştilor cu persoanele vârstnice, la biserică, de Sfântul Ion

Acţiune preventivă/Întâlnire a poliţiştilor cu persoanele vârstnice, la biserică, de Sfântul Ion

- Advertisement -

Poliţiştii din Ulmeni au desfăşurat activităţi de reducere a victimizării persoanelor vârstnice, la bisericile din comună, de Sfântul Ion.  

Persoanele care au participat ieri, la slujba de Sfântul Ion, oficiată la bisericile din satul Valea lui Soare şi din satul Ulmeni, au primit sfaturi preventive de la poliţiştii din localitate.

Având în vedere că mulţi dintre acestea sunt vârstnici şi chiar cetăţeni care locuiesc în zone izolate din comună, prezentând risc de victimizare, recomandările oamenilor legii au vizat măsurile pe care le pot lua pentru a evita să le fie sustrase bunuri din locuinţe sau anexele gospodăreşti sau animale.

Un alt subiect al discuţiilor a fost prezentarea, cu exemple semnificative, a modurilor de operare în cazul înşelăciunilor prin metoda „accidentul”, „ghicitul” sau prin desemnarea ca premianţi la concursuri la care nu au participat etc.

Persoanele care locuiesc singure au fost îndrumate să-şi asigure corespunzător uşile şi ferestrele împotriva efracţiilor, să manifeste atenţie mare atunci când sunt abordate, la poartă, de persoane necunoscute, care, cu un pretext oarecare, pot pătrunde în locuinţă pentru a le câştiga încrederea şi a le sustrage bunuri sau chiar a-i agresa.

Beneficiarii acţiunii preventive au primit cu receptivitate sfaturile utile, poliţiştii comunicându-le datele de contact, manifestându-şi disponibilitatea de a interveni prompt ori de câte ori le este solicitat sprijinul.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite