luni, octombrie 28, 2024
AcasăSPORTFotbal/Liga a III-a/Dunărea, umilită după pauză!

Fotbal/Liga a III-a/Dunărea, umilită după pauză!

- Advertisement -

Metaloglobus București – Dunărea Călărași 4-2 (1-2)

Mircea Brânduşă. Vestea eșecului dela București a venit ca un trăsnet la ora fluierului de final. Mai ales când știam că la pauză elevii lui Bogatu conduceau cu 2-1. Înainte de joc, când Marius Păun mi-a făcut cunoscută formația și am observat că din primul 11 lipsește M. Ștefan am avut o strângere de inimă.

În min. 10 l-am sunat pe Constantin Ștefan și l-am întrebat: „Meciul, d-le președinte cum este? Cine joacă mai bine, cine atacă, cine se apără?” Mi-a răspuns: „Evident, Dunărea atacă. Nu atât de hotărât, nu în valuri, dar se simte că este echipa care vrea și poate să își impună posesia, ideea de a exploata viteza flancurilor, cu Bertea și Bogoș foarte activi. Cu V. Petre alergându-i pe Kanda, apoi pe Stoian și Neta. Am avut o lovitură liberă directă pe care Bertea (7) a executat-o în zid.”

La pauză, Marius Păun mi-a relatat evoluția scorului. În min. 26, în urma unui corner de pe partea dreaptă, executat de Bogoș pe colțul scurt, Alin Ilie deviază cu capul în propria poartă. În min. 36, în urma unei acțiuni individuale, Bertea îl angajează cu o pasă lungă pe Stoian, acesta pătrunde în careu și de la circa10 metrișutează cu piciorul drept în colțul lung, mingea lovește bara și intră în poartă. 2-0, scorul cel mai periculos în fotbal.

În min. 44, portarul călărășean Tudor a „turnat” partea a doua a filmului „Caraghioșii de serviciu”: a primit singur în careu o pasă dela Bozean, a încercat să-l dribleze pe Raicu, acesta i-a furat mingea, i-a deschis „fermoarul” înscriind pentru 2-1. Nu știu ce s-a întâmplat la vestiare. Vraja frumoasă din globul de cristal din primele 45 minute s-a transformat în repriza a doua într-un coșmar pentru Dunărea.

Replica fotbaliștilor bucureșteni vine după pauză. În careul băieților lui Bogatu plouă cu centrări și se simte că apărarea din fața lui Tudor a început să gâfâie. În min. 52, exact la una din centrările repetate Ghenovici pune capul și înscrie. Se face 2-2 și vraja începe să se destrame. Dunărea părăsește centrul terenului, unde nu rămâne decât V. Petre. Între el și poarta lui Tudor se întinde o zonă în care gazdele centrează din toate pozițiile. La o astfel de centrare, Bozean respinge pânăla Raicu, care finalizează cu un șut de la marginea careului. Cu o defensivă deslânată, dunărenii au rămas la pământ și mai departe, forță de reacție zero. Gazdele au continuat sarabanda în careul nostru într-un exercițiu cu public în fața unui adversar anemic, departe de acea echipă pe care ne-o dorim.

Și pentru ca show-ul să fie complet, s-a înscris la cuvânt și Nae (90), cu un șut la vinclu din interiorul lui16 metri. Totul era clar: „Plecați acasă, plecați acasă!”, striga galeria gazdelor. Și Dunărea pleacă acasă, dezamăgind fanii care au însoțit-o. În ultimul meci al turului, Dunărea întâlnește,la Călărași, Rapid Fetești. Un meci care altădată se juca la promovare în Divizia B. Acum un banal joc de mijlocul clasamentului în Liga a III-a. Sau poate mai jos! Cine știe?

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite