luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALITATEAnul acesta, iarna nu va mai lua autorităţile călărăşene pe nepregătite

Anul acesta, iarna nu va mai lua autorităţile călărăşene pe nepregătite

- Advertisement -

Rodica Dohot. Având în vedere că iarna ne bate la uşă, utilajele s-au aliniat la start şi au fost verificate personal de primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, care s-a asigurat că utilajele sunt pe picior de plecare la orice oră în teren. Dacă de mâine ar ninge, pe străzile municipiului deszăpezirea poate fi asigurată de cele 35 de utilaje, plus 3 de rezervă, de tip autogreder, wolla, unimog, autobasculante cu lamă şi sărăriţă, tractor cu lamă, buldoexcavator, cisternă cu saramură şi miniexcavatoare de tip bobcat.

Activităţile prinse în programul de iarnă conţin şi o premieră pentru municipiul nostru, şi anume renunţarea parţială la amestecul tradiţional de sare cu nisip, profund dăunător infrastructurii rutiere, în favoarea soluţiilor moderne, probate deja în ţară. Înlăturarea zăpezii de pe carosabil se va face cu saramură (apă cu sare) caldă, astfel arterele oraşului se vor menţine mai mult timp curate, saramura acţionând pe timp îndelungat.

Comandamentul utilajelor de dezăpezire a fost stabilit în încina Târgului de Toamnă (Obor) unde lucrătorii şi utilajele sunt pe poziţii pentru a acţiona oricând. Drăgulin a atras atenția tuturor celor ce vor fi implicaţi că nu mai vrea ca deszăpezirea să se facă ca în anii precedenți, ci să fie pregătiți.  În cazul în care străzile Călăraşiului nu vor fi deszăpezite corespunzător, primarul Drăgulin spune că se vor lua măsuri dure, iar cei care nu își fac treaba cum trebuie vor fi sancționați.

De asemenea, pe străzile principale, mormanele de zăpadă vor fi încărcate în fiecare noapte, pentru a nu se mai crea blocaje. Primăria a alocat pentru activităţile e deszăpezire 1 milion de lei.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite