joi, noiembrie 28, 2024
AcasăCOMUNITATE”Ziua Dunării”-eveniment de succes al Primăriei Călărași

”Ziua Dunării”-eveniment de succes al Primăriei Călărași

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Sâmbătă, 27 iunie 2015, a avut loc a treia ediție aniversară a evenimentului ”Ziua Dunării”, una dintre activităţile proiectului „Dunărea, for ever“, implementat în parteneriat cu AJVPS Călăraşi de către Primăria Călăraşi, în cadrul Programului Operaţional de Pescuit 2007-2013.

Proiectul a avut ca scop promovarea turistică a zonei municipiului Călăraşi, în calitate de membru al FLAG Dunărea Călărăşeană, promovarea activităţilor de susţinere a luptei împotriva braconajului, protecţia împotriva poluării apelor fluviului Dunărea şi reînvierea tradiţiilor locale privind îndeletnicirea pescuitului.

Dimineața de sâmbătă a început cu concursul de pescuit și a continuat cu concursul de vâslit în canotci de 10+1 organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin- Milla 23.

Concursul de canot că 10+1 pus la punct de maestrul Ivan Patzaichin în cadrul proiectului „Descoperă Rowmania”, a fost punctul culminant al zilei, concurs care, în opinia campionului, dintre toate oraşele din ţară, la Călăraşi a fost organizat cel mai bine.

Campionii, Poșta 4, Oblețeii, Leii de Dunăre, Săgeata Albastră, Trandafirii Roșii, CSS Călărași, Pantera Roz, Tunet, Poliția și Crucea Roșie au fost cele 11 echipe aliniate la start, concursul desfăşurându-se în patru serii, semifinale şi finală, învingători fiind echipa Campionilor.

Tot în cadrul acestui eveniment, Primăria Călărași a oferit gratuit celor prezenți 800 de porții de borș de pește.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă reprezintă o serie de evenimente (mini festivaluri pe apă) organizate în orașele străbătute de râuri sau cu deschidere la lacuri fiind o campanie națională de promovare a patrimoniului local ce urmărește descoperirea României naturale prin promovarea mișcării în aer liber.

Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, foloseşte drept vehicul de competiţie şi va fi pusă la dispoziţia echipei dvs special pentru acest scop. Construită din dorința de a promova mesteșugul românesc, canotca este denumita aşa după lotca de la care preia materialul, şi după canoe de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral “made in Romania”, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite