luni, octombrie 28, 2024
AcasăSPORTFotbal/Liga a V-a/Seria B/Meci de Liga a V-a, fotbal de Liga a...

Fotbal/Liga a V-a/Seria B/Meci de Liga a V-a, fotbal de Liga a IV-a!

- Advertisement -

Spicul Vâlcelele – Viitorul Dichiseni 1-4 (0-2)

Mircea Brândușă. Vâlcelele și Dichiseni au jucat sâmbătă unul din cele mai frumoase meciuri la care am asistat în acest sezon în calitate de observator. Ultima reprezentație a celor două echipe din acest tur de campionat a interesat numai vreo 150 de spectatori, din care o mică galerie a oaspeților cu primarul Iulian Radu în frunte, astfel că atmosfera la tragerea cortinei a fost cu regret pentru cei care nu au venit să vadă meciul. Pentru că a fost un joc de Liga a V-a în care cele două echipe nu s-au dat la o parte și au făcut toate eforturile pentru a juca un fotbal de Liga a IV-a.

Ristea, în chiar primul minut, le-a dat fanilor un motiv de dezamăgire, nereușind să-l învingă pe Nuțu cu un șut din interiorul careului. Avea s-o facă însă Coman în min. 10 atunci când a trimis din afara careului la rădăcina stâlpului din stânga porții lui Joița, vinovat și el prin plasamentul greșit. 0-1. Verzii au forțat până la pauză, dar nu au găsit soluția pentru a deschide lacătul porții apărate de Nuțu. Cifrul l-a găsit Zahiu (33) dar pentru lacătul porții lui Joița. Acesta a trimis o torpilă de la25 metrisub transversală stabilind scorul la pauză.

La reluare jucătorii lui Neluțu Tatu intră mult mai montați în mitanul secund. Atacă în valuri și obțin un penalti în min. 59 când Culea joacă mingea cu mâna în careu. Execută Stan foarte slab și Nuțu apără. A fost momentul psihologic al jocului. Ultima treime a partidei i-a aparținut lui Ghioldan (76) care a reușit desprinderea pe tabelă cu un șut plasat de la aproximativ20 metri. Gazdele au o ripostă de orgoliu și înscriu golul de onoare în min. 78 printr-un gol norocos. Ștefan execută o lovitură liberă, mingea lovește transversala, dar și spatele lui Nuțu și se duce în plasă.

Meciul este închis de oaspeți în min. 90, atunci când Neațu transformă cu siguranță o lovitură de la11 metri. S-a terminat 1-4, cu mult fair-play de-o parte și de alta. Viitorul Dichiseni, prin această victorie, menține pasul cu contracandidatele la un loc pe podium, în timp ce Spicul Vâlcelele termină turul de campionat pe un liniștitor loc 9, dar cred eu putea chiar mai mult.

Tricolorul Jegălia a desființat cu 8-0 echipa din Potcoava. Costel Ghiță și compania s-au impus greu dar meritat cu 2-1 la Ștefan cel Mare. Șoimii Unirea a câștigat cu același scor în fața „diavolilor” din Cuza Vodă. Dunărea Grădiștea s-a revărsat învolburatăla Dragalinași a câștigat cu 3-0. Steaua Lupșanu a pierdut cu 1-3la Roseți. În ultimul joc al etapei și al turului, Petrolul Ileana a plecat neînvinsă dela Dâlga, obținând victoria cu 1-0. Urmează o pauză lungă de iarnă, în care cele 14 echipe își vor face socoteli pentru reluarea stagiunii de primăvară în condiții de stabilitate a loturilor mai bune.

Rezultate Etapa a XIII-a   
Tricolorul Jegălia – Victoria Potcoava                                   8-0
Conpet Ștefan Cel Mare – Avântul Pietroiu                         1-2
Șoimii Unirea – Zarea Cuza Vodă                                            2-1
Spicul Vâlcelele – Viitorul 2012 Dichiseni                          1-4
Unirea Dragalina – Dunărea Grădiștea                                 0-3
Viitorul Dâlga – Petrolul Ileana                                              0-1
Spicul Roseți –  Steaua Lupșanu                                             3-1

Etapa a XIV-a/Prima din retur
Victoria Potcoava – Steaua Lupșanu
Spicul Roseți – Petrolul Ileana
Viitorul Dâlga – Dunărea Grădiștea
Unirea Dragalina – Viitorul Dichiseni
Spicul Vâlcelele – Zarea Cuza Vodă
Şoimii Unirea –  Avântul Pietroiu
Conpet Ștefan cel Mare – Tricolorul Jegălia

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite