Până la finalul acestui an se intenţionează finalizarea lucrărilor la intrarea din corpul A al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.
Miercuri, 29 iulie, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre ce cuprinde documentaţia tehnico-economică la obiectivul de investiţie „Amenajări exterioare la Spitalul Judeţean de Urgentă Călăraşi” Faza – Documentaţie Avizare Lucrări de Intervenţie, în valoarea totală de 2.669,853 mii lei (600,021 mii euro), inclusiv T.V.A., din care C + M în valoare de 2.230,559 mii lei (501,294 mii euro), inclusiv T.V.A. (la cursul info din 25.05.2015).
Lucrările sunt structurate pe trei zone de amenajare a incintei Spitalului Judeţean de Urgenţa Călăraşi, lucrări ce se vor face etapizat, după cum urmează: în anul 2015 – se vor executa lucrările aferente zonei I în paralel cu finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţie „Extindere UPU şi Acces ambulanţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi”.
Se va propune ca la următoarea rectificare de buget să se aloce sumele necesare pentru executarea proiectului tehnic şi a lucrărilor pentru zona I, în vederea asigurării accesului la UPU. Lucrările aferente zonei ÎI sunt strâns legate de lucrările de modernizare a sistemului de alimentare cu energie termică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, iar lucrările aferente zonei III sunt strâns legate de lucrările de consolidare, reabilitare, refunctionalizare a corpurilor F, G, H din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, documentaţie depusă la COMPANIA NAŢIONALĂ DE INVESTIŢII S.A.
Amenajarea incintei Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi cuprinde realizarea unor lucrări pregătitoare şi anume:
– defrişarea spaţiilor verzi existente şi curăţirea suprafeţelor;
– demolarea aleilor carosabile şi pietonale, a trotuarelor şi gardurilor existente;
Lucrări de terasamente:
– lucrări de terasamente (săpături-umpluturi) prin compensare în teren prin aducerea la cote a infrastructurii aleilor, parcărilor şi trotuarelor cu ajutorul buldozerelor şi manual;
– lucrări de nivelare şi compactare pentru refacerea parametrilor de tasare cu ajutorul compactoarelor mecanice;
– realizare strat de formă – pământ local amestecat cu nisip grăunţos, balast, pietriş, prin adaos de 40%, în grosime totală 20 cm după compactare;
Lucrări suprastructură:
– aşternerea stratului de balast având după compactare grosimile specificate în secţiunile transversale tip;
– montarea bordurilor în lungul aleilor carosabile, la marginea suprafeţelor de parcare şi la delimitarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi;
– aşternerea stratului de piatră spatră în grosime de 15 cm după compactare;
– execuţia stratului de legătură de binder de criblură BAD 20 în grosime de 5 cm;
– execuţia stratului de uzură din beton asfaltic cu criblură BA 16 în grosime de 4 cm ;
– execuţia trotuarelor şi platformelor pietonale cu dale prefabricate din beton autoblocante pe substrat de nisip şi fundaţie de balast;
– lucrări pentru siguranţa circulaţiei: aplicare marcaje şi montare indicatoare rutiere;
– amenajare spaţii verzi şi locuri de recreare şi odihnă;
– realizare împrejmuire incintă cu gard, inclusiv porţi de acces;
– lucrări pentru scurgerea apelor prin amplasarea unei reţele de canalizare pluvială prevăzută cu guri de scurgere;
– realizarea celei de a treia staţii de epurare pentru spital (1 staţie existentă ambulatoriu, 1 staţie prevăzută în documentaţie DALI pentru modernizarea corpurilor FGH);
– realizarea reţelei de iluminat în incinta spitalului.
În curtea interioară a spitalului se doreşte realizarea unui spaţiu amplu limitrof policlinicii şi spitalului în vederea asigurării unui microclimat necesar pacienţilor.
În momentul de faţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi are o împrejmuire pe tot conturul incintei. În zona I – UPU se va renunţa la gardul existent, spaţiul verde va fi amenajat ca locuri de recreare şi odihnă şi va fi deschis către str. Eroilor, rămânând liber accesul către UPU pentru garaj ambulanţe şi locuri parcare aparţinători.
În zona II – acces principal spre Spital din B-dul 1 Mai va fi prevăzut cu barieră de acces cu comandă de la cabina amplasată la intrarea pe poartă.
În zona III se propune o poartă suplimentară în zona capelei pentru accesul pacienţilor. Poarta va avea acces restricţionat în orele în care se vor ţine slujbele.
În zona verde adiacentă străzii Eroilor sunt prevăzute 5 platforme pietonale pe care se vor monta bănci pentru aşteptare şi odihnă, executate din lemn. Acest tip de mobiler urban este propus şi pe spaţiul verde din curtea interioară unde sunt prevăzute 3 platforme cu bănci pentru aşteptare şi odihnă.