Rep: Domnule primar, care ar fi primele obiective cu care vreţi să-i însărcinaţi pe Daniel Florea şi Liviu Tomoiagă, când ajung la Bucureşti?
Daniel Ştefan Drăgulin: În primul rând, ca şi parlamentari, ei ar trebui să facă un lobby fantastic pentru Călăraşi şi zona din care provin. Nu numai primarul are obligaţii faţă de cetăţenii care l-au ales ci şi parlamentarul care este ales. De fapt, între mine şi Daniel Florea, metaforic spus, va fi o relaţie ca între fraţi gemeni. Faptul că ne sprijinim unul pe celălalt conduce la un succes reciproc. În momentul în care Daniel Florea va câştiga şi va ieşi la tribuna Parlamentului şi va vorbi, la fel şi în cazul lui Liviu Tomoiagă, călărăşenii se vor bucura că un călărăşean pe care ei l-au ales, va fi acolo şi le va spune doleanţele. De asemenea, când Daniel şi Liviu vor ajuta municipiul Călăraşi să se dezvolte, Drăgulin va avea obligativitatea morală să spună că a fost ajutat de cei doi. Nu o spun din complezenţă sau nu o spun pentru că ţin să-i laud. Ceea ce ei vor face nu va fi altceva decât un sprijin pentru comunitatea din care provin, prin primărie, care este în măsură să rezolve doleanţele lor. Vor mai fi şi probleme care pot fi rezolvate personal de ei, dar în mare, există o interdependenţă între noi. În primul rând, ne gândim la fonduri europene, pentru că sunt mai multe moduri de a accesa aceste fonduri, ne gândim la faptul că odată şi odată trebuie să începem reparaţiile capitale cu privire la infrastructura rutieră, şcolară şi pietonală şi de ce nu şi alimentările cu apă şi canalizările cu care suntem în urmă. Călăraşiul poate să reînvie sau poate să redevină un oraş aşa cum a fost acum câţiva zeci de ani. Un oraş curat, în care cetăţenii zâmbeau, nu trişti cum sunt în prezent. Concomitent cu aceste lucruri nu trebuie să neglijăm faptul că tinerii nu au locuri de muncă şi nici nu au unde să locuiască. Vorbeam cu Daniel Florea şi îmi zicea că are câţiva prieteni care vor să investească la Călăraşi. Ținând cont de aceste lucruri trebuie să aducem investitori care să investească nu numai în structura socială, în case ieftine, ci şi în crearea unor noi locuri de muncă. Municipiul Călăraşi ar trebui ca în 4 ani să creeze un mediu adecvat pentru investitori.
Rep: Ceilalţi candidaţi mizează pe faptul că sunt călărăşeni, dar şi Daniel Florea este călărăşean, el s-a reîntors, deci pentru el Călăraşiul nu este un oraş străin.
Daniel Florea: Da, într-adevăr, aici am terminat şi şcoala, şi liceul, am plecat la facultate în 1991, am terminat în 1995 şi am fost repartizat judecător la Constanţa. Aşa a fost viaţa, m-am dus să muncesc unde am fost repartizat. Bineînţeles că la momentul respectiv alegerea era, pentru că am avut note mari, între Bucureşti şi Constanţa şi atunci am preferat să mă duc acolo, deja fratele meu şi părinţii mei erau la Constanţa şi la fel eu mi-am dorit să fiu alături de familie. Important este ce faci pentru zona care o reprezinţi, şi vreau să dau un exemplu concludent. Domnul deputat Nicolăescu a ridicat ştacheta la un nivel foarte înalt în ceea ce priveşte modul în care un parlamentar trebuie să-şi facă treba într-un colegiu. Şi dumnealui nu este călărăşean. Dar mie îmi convine faptul că a ridicat ştacheta pentru că eu cred că mă motivează şi mai mult, încerc să o ating şi chiar să o depăşesc. M-aş bucura dacă şi alţi candidaţi ar reuşi să facă lucrul ăsta, pentru că de fapt, călărăşenii au nevoie de un parlamentar care să le reprezinte interesele cu cinste şi cu competenţă. De aceea, mă bucur că există această stachetă destul este sus.
Rep: Ce problematică necesită soluţii în perioada următoare?
Daniel Florea: În primul rând, cred că ar trebui rezolvată problema juridică a terenului de la Siderca, a canalului siderurgic, pentru că aş vrea să ne gândim la următorul lucru: avem aici Tenaris, Martifer, Saint-Gobain, foarte multe firme care au nevoie de un transport ieftin, rapid şi apropiat. Ori, noi dacă reuşim să facem port pe canalul siderurgic şi, din câte am înţeles eu, s-ar putea face relativ rapid ar putea să vină barjele imediat. Există şi soluţii ca din Dunăre să se intre direct pe canal. Atunci traficul spre şi dinspre Constanţa către Călăraşi şi Bucureşti se rezolvă pe Dunăre. Este un lucru foarte important, mai ales în ceea ce priveşte infrastructura de transport naţional şi atunci astea sunt nişte lucruri care pot crea locuri de muncă. Pe de o parte, parlamentarii pot face lobby în acest sens, iar pe de altă parte pot propune nişte acte normative care să înlesnească identificarea soluţiilor de investire a banilor în aceste proiecte.
Rep: Cum se va desfăşura campania în perioada următoare?
Daniel Florea: În fiecare zi printre oameni cât mai mult şi încercând să le explicăm care sunt soluţiile noastre la problemele pe care le au. În acest moment, graţie sprijinului oferit de primarul Daniel Drăgulin şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, am identificat direct problemele cu care se confruntă oamenii, dar şi soluţiile. Cam asta încercăm să facem, să îi convingem pe oameni să ne asculte pentru că avem soluţii şi când discutăm cu ei lucrul ăsta se reflectă şi în modul în care ne despărţim, cu încredere, cu speranţă, ne spun că ne vor vota pe 9 decembrie.
Rep: Un mesaj pentru călărăşenii care nu vor avea ocazia să vă întâlnească faţă în faţă?
Daniel Florea: Sper să fie cât mai puţini cei care nu mă vor cunoaşte, eu o să le ofer ocazia, să dea Dumnezeu să şi vrea să se întâlnească cu mine, cu echipa noastră. Mesajul meu este că îi aştept la vot pe 9 decembrie, haideţi să facem schimbarea până la capăt, haideţi să facem un oraş de care să fim mândri, pentru că avem o echipă puternică, competentă şi de bună credinţă.
Daniel Ştefan Drăgulin: Am încredere în călărăşeni că votul pe care îl vor da va fi acela care să aducă o altfel de viaţă în municipiul Călăraşi. Să aibă încredere în oferta şi propunerea pe care eu le-o fac şi anume Daniel Florea şi Liviu Tomoiagă, mai ales că este singura ofertă câştigătoare, este singura ofertă care are putere, caracter, personalitate şi profesionalism.