luni, octombrie 28, 2024
AcasăPOLITICAAlegeri Parlamentare 2012/Călăraşiul votează!

Alegeri Parlamentare 2012/Călăraşiul votează!

- Advertisement -

Update 6 – În ceea ce priveşte evenimentele electorale raportate la nivelul judeţului Călăraşi, aflăm că la Gălbinaşi poliţiştii efectuează cercetări privind o faptă de tentativă de oferire de mită electorală. În cursul acestei dimineţi, poliţiştii au identificat într-un bar din comuna Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, pe N. A., de 41 ani, din localitate, care avea un caiet cu o listă de 351 de persoane. Aceasta a declarat că efectua prezenţa persoanelor asistate social. Caietul în care se afla lista respectivă a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 55 din Legea 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului. În comuna Ştefan – Vodă s-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia. În urma unei sesizări primite, poliţiştii din comuna Ştefan Vodă au luat măsura sancţionării contravenţionale, potrivit Legii 35/2008 pentru continuarea propagandei electorale, faţă de B. A., de 22 ani, din municipiul Călăraşi, care a condus, în această dimineaţă, pe raza localităţii, un autoturism, având inscripţionat un mesaj electoral.

Update 5 – În jurul prânzului, o persoană a sesizat organele de poliţie prin sistemul de urgenţă 112 despre o neregulă privind activitatea de vot în comuna Vasilaţi, judeţul Călăraşi. Un observator a reclamat faptul că urna mobilă care era transportată pentru a colecta voturile era depozitată într-o maşină, iar voturile erau duse de anumite persoane de la domiciliul votanţilor la locul unde se afla maşina. Poliţiştii fac cercetări cu privire la stabilirea împrejurărilor în care erau transportate voturile  şi se va hotărâ ulterior dacă se constată elemente ale unor fapte penale sau infracţionale.

Update 4 – Potrivit BEC, a crescut prezenţa la vot în Călăraşi ajungând la 24,53%, la raportarea orei 14.00. Prezenţa la urne în mediul urban este de 24,37%, iar în mediul rural 24,65%, situând judeţul Călăraşi pe locul 8 pe ţară. La nivel naţional şi-au exprimat opţiunea prin vot, în cadrul scrutinului electoral 20,56% din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale, în mediul urban  20, 71% şi 20,36% în mediul rural. Atât la ora 10.00 cât şi la ora 14.00 ce mai mare prezenţă la vot s-a înregistrat în judeţul Teleoman 29,85%.

Update 3 – În ceea ce priveşte siguranţa desfăşurării procesului electoral, până la această oră nu s-a raportat nici un incident electoral. În acest sens, peste 800 de cadre ale MAI de la nivel teritorial, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi din alte servicii sunt angrenate atât pentru asigurarea pazei secţiilor de votare cât şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Update 2 – Reprezentanţii locali şi judeţeni şi-au exprimat dreptul de vot. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, alături de soţia sa, au votat în jurul orei 10.00 la Gimnaziul Carol I (Şcoala nr.1) spunând în momentul introducerii buletinului de vot „Hai Florea, hai Tomoiagă!”. La ora 10.30, la Şcoala Nr.12 Prâslea a venit rândul primarului, Daniel Ştefan Drăgulin, însoţit de soţie să îşi exprime votul. Primarul a fost însoţit de Daniel Florea şi soţia acestuia care au votat pe listele suplimentare în aceeaşi secţie de votare. Si prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob şi-a exprimat votul la secţia de la Liceul Agricol.

Update 1 – Judeţul Călăraşi se află pe locul 4 la nivel naţional în ceea ce priveşte prezenţa la urne. Potrivit datelor furnizate de BEC până la ora 10.00 şi-au exprimat opţiunea prin vot 7,36 % dintre călărăşeni. În mediul urban prezenţa este de 7,69%, în timp ce în mediul rural 7,13% dintre călărăşeni au votat. La nivel naţional au votat 4,52 % din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite