joi, noiembrie 28, 2024
AcasăCOMUNITATE Activități multiple și pline de interes pentru elevii Școlii Mircea Vodă...

Activități multiple și pline de interes pentru elevii Școlii Mircea Vodă în cadrul săptămânii „Școala Altfel”

- Advertisement -

Elevii Școlii Gimnaziale „Mircea Vodă” au participat, în săptămâna 18-22 aprilie, la activități educative extrașcolare și extracurriculare în cadrul programului numit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

În cadrul proiectului educativ „ProLectura”, inițiat de dna bibliotecară Elena Vasilescu, în colaborare cu dna prof. Titica Dobre, prof. Elena Dumitru, prof. Mihaela Cojocea, prof. Liliana Chivulescu, elevii au avut parte de o zi deosebită, plină de informații noi și multe surprize.

Copiii s-au simțit minunat la Biblioteca Națională a României, la Muzeul Militar și la Grădina Botanică. S-au desfășurat concursuri tematice – „Pașaport pentru cultură” (prof. Elena Rotaru) și activități legate de un stil de viață sănătos.
Printre activitățile culturale amintim vizionarea unor spectacole (Teatrul „Ion Creangă – piesa „Daca aș fi Scufița Roșie” și filmul „Kung Fu Panda 3” – prof. Ileana Stancu și Daniela Dumitrașcu).

Clasele a IV-a B, a IV-a A și Pregatitoare B (prof. Adriana Ionescu) au participat la acțiunea inițiată de dna. prof. Ileana Stancu, în cadrul unui parteneriat cu IPJ Călărași – întâlnire S.A.S. (Serviciul Acțiuni Speciale) din cadrul IPJ Călărași – la care elevii au putut viziona o demonstrație de prindere a infractorului în trafic precum și o prezentare de echipament si tehnică folosită la executarea misiunilor.

Clasa I B, coordonată de director adj., prof Alina Tănase și prof. Liliana Bajdechi, au desfășurat activități de educație ecologică, au reciclat și decorat cauciucuri și au plantat în ele flori, elevii fiind învățați să se implice activ și responsabil în acțiuni de protecție a mediului.

De asemenea, s-au desfășurat activități recreative: excursie pe traseul Cetatea Râșnov-Castelul Bran-Peștera Dâmbovicioara, organizată de prof. Nicoleta Sârbu, Nicolae Filip, Mișu Spiroiu, Mariana Aldea, Ionela Manolache, împreună cu clasele VA, VB, VC, VIA, VI B, VII A, VII B, VII C. Primul obiectiv vizitat a fost Cetatea Râșnov care oferă o panoramă deosebită asupra orașului situat la poalele sale. Grupul de elevi și-a îndreptat pașii către Peștera Dâmbovicioara și Cheile Dâmbovicioarei, zonă cu peisaje excepționale, cu pereți de stâncă verticali despărțiți de o șosea îngustă de Râul Dâmbovicioara. La final s-a vizitat Castelul Bran, cea mai importantă atracție turistică din Transilvania, pășind prin locuri încărcate de istorie. Am petrecut aici clipe relaxante de care își vor aminti cu plăcere oricând.

În perioada 19-21 aprilie, împreună cu Școala Gimnazială Mihai Viteazul, în urma încheierii unui parteneriat educativ, a fost organizată o excursie în Poiana Țapului, Bușteni. Cadrele implicate în această acțiune au fost prof. Mihaela Cojocea, prof. Daniela Gherghina și prof. Aura Ciochinaru. Obiectivele turistice vizitate au fost Castelul Iulia Hașdeu, Câmpina, Cascada Urlătoarea, Castelul Cantacuzino, Mânăstirea Caraiman, Bușteni, Telecabina Sinaia, Cota 1400 și cota 2000, Muzeul Cinegetic de la Posada. Acțiunea a fost foarte plăcută, toți copiii au participat cu multă plăcere.

Elevii s-au relaxat și au făcut observații în natură în cadrul unor vizite în Parcul Dumbrava, la Grădina Zoologică și Herghelia Jegălia (director, prof. Alina Stanciu – clasa a II a A și prof. Daniela Iordache – clasa a II a B).
S-au desfașurat activități de protecție a mediului, de igienizare în Parcul Dumbrava (prof. Rodean Gabriela), activități privind siguranța pe internet (prof. Tudose Vasile) activități sportive: concursuri de șah (prof. Filip Nicolae), de tenis cu piciorul (prof. Simion Vasilica), jocuri și întreceri sportive în cadrul proiectului „Sport și Mișcare” organizat de prof. Petre Puran și Nicolae Dorojan.

Printre activitațile interesante realizate se numară și cele de educație financiară (V A – prof. Sârbu Nicoleta, VII A – prof. Dabu Carmen) realizate în colaborare cu Junior Achievement Romania sub genericul „JA in a Day”, la care elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu termeni specifici educației financiare: buget, excedent, deficit, etc. și cele de orientare școlară și profesională (VIII A – prof. Cojocaru Niculina, VIII B – prof. Viciu Lucia).

La începutul săptămanii s-a desfașurat un atelier de încondeiat ouă în cadrul școlii – la gimnaziu au participat clasele V A și V B – prof. Sârbu Nicoleta. Clasa a III-a A – prof. Dobre Titica și clasa pregatitoare C, coordonată de prof. Calciu Ligia, au participat la Atelierul de încondeiat ouă din cadrul Muzeului „Dunarea de Jos”, vizitând totodată și expoziția de ceasuri si pendule.
Părintele prof. Spiroiu Mișu a desfașurat activitatea „Sunt creștin și mărturisesc”, activitate în cadrul căreia elevii Școlii „Mircea Vodă” au fost împărtășiți la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” (în colaborare cu prof. Cojocaru Floarea, clasa I A).

În final, considerăm că scopul acestui program, cel de implicare a tuturor copiilor elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale elevilor, dar și punerea în valoare a talentelor și capacităților acestora în diferite domenii și stimularea participării lor la acțiuni variate, în contexte nonformale a fost atins.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite