vineri, noiembrie 29, 2024
AcasăADMINISTRAŢIECamelia Ghiveciu a prezentat situația Spitalului Călărași de când a preluat conducerea

Camelia Ghiveciu a prezentat situația Spitalului Călărași de când a preluat conducerea

- Advertisement -

În cadrul ședinței de Consiliu Județean, din data de 26 iulie, președintele CJ, Vasile Iliuță i-a solicitat mangerului interimar al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Camelia Ghiveciu, să prezinte situația spitalului în primele luni de când aceasta este la conducere.

Camelia Ghiveciu a vorbit în primul rând despre declasificarea spitalului.

„Toată lumea știe că este acolo o situație dificilă. A fost un ordin de ministru care a declasificat spitalul de la gradul 3 la gradul 4, ceea ce crea o perspectivă și mai grea din punct de vedere financiar pentru spital, dat fiind faptul că fondurile pe care urma să le încaseze s-ar fi diminuat.

Noi suntem în proces cu Ministerul Sănătății, hotărârea a fost atacată în două direcții, o dată pe Fond și o dată pentru suspendarea aplicării acestui ordin până la momentul judecării pe Fond. Probabil că o să ne apărăm bine și vom reuși să desființăm acest ordin, dar pentru a îndeplini condițiile de spital de grad 3, mai este încă de lucru.

Este vorba de medici care trebuie să existe în spital, astfel încât să putem asigura un număr de 8 gărzi, raportat la structura spitalului. Noi avem numai 6 gărzi. Va fi nevoie de gardă de psihiatrie și de neurologie… Sperăm să păstrăm această clasificare, în caz contrar legea impune că se reduc fondurile cu 10% din bugetul CAS.”

O altă problemă o reprezintă plățile restante ale spitalului.

„O altă situație erau plățile restante, cu care o să ne mai luptăm o vreme, este vorba de 10 miliarde. Noi la momentul în care am luat spitalul, adică în luna mai, plăteam datoriile din luna decembrie 2015, în continuare trebuie să păstrăm în calendar, astfel încât aceste plăți restante să nu devină arierate.”

De asemenea, Camelia Ghiveciu a vorbit despre acreditarea spitalului, dar și de acreditarea laboratorului de analize medicale din cadrul acestuia.

„O altă situație foarte stresantă la acel moment era nevoia de acreditare a spitalului. Un spital are un ciclu de 5 ani în care se poate acredita după care nu poate să mai contacteze fonduri, nu mai poate presta servicii în contract cu Casa de Sănătate. Spitalul se afla pe ultimele două luni înainte de acest ciclu de 5 ani, o situație foarte grea și presantă, pe care a trebuit să o rezolvăm.

Ne-am mobilizat foarte tare, a fost un consum foarte mare și de resurse umane și financiare. În acest moment suntem în ultima etapă de acreditare a Laboratorului de Analize Medicale, acreditare RENAR. Laboratorul spitalului nu a fost niciodată acreditat și nu a fost niciodată în contract cu CAS… Probabil că în luna septembrie, cel mai târziu vom intra în contract cu CAS, pentru laborator.

Suntem pe ultima sută de metri înainte de a semna cu CAS, calculele sunt făcute, practic este vorba de a atrage un buget suplimentar din fondurile asigurărilor de sănătate, 350.000 de lei lunar. Pentru prima dată va intra în contract cu CAS ambulatoriul de fizioterapie, care este foarte modern și bine dotat. Deși a fost pus în funcțiune în 2012, el nu a fost niciodată în contract cu CAS pentru a presta servicii de fizioterapie cetățenilor care nu sunt internați.”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite