sâmbătă, decembrie 21, 2024
AcasăACTUALProiectul naţional „NECENZURAT” implementat la nivel local

Proiectul naţional „NECENZURAT” implementat la nivel local

- Advertisement -

Proiectul naţional „NECENZURAT” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, adresat adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, proiectul fiind deja testat cu succes în 7 ţări europene.

Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie în educaţia antidrog a copiilor.

În prima etapă, proiectul a fost implementat în România de Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Secţia 6 Bucureşti având ca beneficiari peste 2500 de elevi, din 80 de clase a VI-a din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Tulcea.

În urma implementării, proiectul s-a bucurat de aprecieri deosebite din partea elevilor, cadrelor didactice şi presei. În luna decembrie 2012, în cadrul proiectului, 94 de specialişti din centrele de prevenire evaluare şi consiliere antidrog şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, au fost formaţi de către Agenţia Naţională Antidrog, cu sprijinul Fundaţiei Mobexpert.

În a doua etapă a proiectului, cei 94 specialişti formaţi au misiunea să îl dezvolte cu sprijinul autorităţilor locale în toate judeţele, prin formarea cadrelor didactice şi asigurarea manualelor necesare. Astfel, până la sfârşitul anului şcolar 2013 – 2014, vor fi formaţi la nivel naţional cel puţin 1000 de cadre didactice, vor beneficia de acest proiect peste 30000 de elevi de 12-14 ani, precum şi familiile acestora.

La nivel local proiectul se implementează de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi , Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Călăraşi  în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Călăraşi-Colegiul Economic, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” şi Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”.

Începând cu 05 februarie 2013, specialiştii CPECA şi CJRAE au desfăşurat primele activităţi cu elevii şi părinţii: Prezentarea proiectului, Brainstorming – ce credeţi ca înseamnă „necenzurat”, aşteptări (ce învăţăm, ce experimentăm,etc), reflecţii personale. În urma primelor întâlniri, copiii şi părinţii s-au dovedit interesaţi, nivelul de interactivitate a fost crescut,  în acelaşi timp manifestând dorinţa şi curiozitatea de a participa şi la viitoarele teme, aflăm de la coordonatorul CPECA Mirela Târșolea.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite