joi, noiembrie 28, 2024
AcasăACTUALITATEProfil de învăţător: Alina Daniela Lotrea – Şcoala Mircea Vodă Călăraşi

Profil de învăţător: Alina Daniela Lotrea – Şcoala Mircea Vodă Călăraşi

- Advertisement -

Alina Daniela Lotrea și-a început cariera de învățător la Școala Gimnazială Mircea Vodă din Călărași, ani mai târziu devenind directorul unității de învățământ unde și-a petrecut două decenii din viață.

Sunt 20 de ani de când Şcoala „Mircea Vodă” Călăraşi a devenit a doua mea casă, iar OAMENII care o reprezintă, echipa alături de care fac lucruri extraordinare, a devenit a doua mea familie.

Sunt în al patrulea an de când, din postura de director al acestei şcoli, împreună cu colegii mei, pot face mult mai mult pentru elevii noştri şi pentru comunitatea în care trăim. Îmi place să cred că, în ultimii ani, şcoala noastră a devenit mult mai caldă şi mai primitoare. Îmi place să-mi văd colegii lucrând cu zâmbetul pe buze, elevii intrând cu drag pe poarta şcolii şi îmi place să-i provoc pe toţi la tot soiul de activităţi care să ne umple tuturor inima de bucurie.

De-a lungul trimpului s-au creat în şcoală toate condiţiile necesare desfăşurării actului educativ în cele mai optime condiţii: mobilier nou, adecvat, calculatoare şi videoproiectoare în toate sălile de clase, laboratoare, cabinet medical, un post de radio intern (pentru că pauzele noastre trebuie să fie vesele, iar holurile trebuie să răsune de muzică), 3 săli pentru clasele pregătitoare adaptate cerinţelor psihologice şi de vârstă ale copiilor, o sală de sport veselă şi colorată pentru elevii ciclului primar şi cadre didactice titulare care se prefecţionează continuu.

Am început încă din anul 2014 o colaborare frumoasă cu Academia de Arte Frumoase Daniel Iordachioaie, alături de care am învăţat să fim mai buni: proiectul „Nouă Ne Pasă! a ajuns la cea de-a VI-a ediţie! Spectacolele noastre umanitare au adus zâmbetul pe buze unor copii care au avut nevoie de ajutor, iar elevii noştri au învăţat că trebuie să îşi ajute semenii. Au cântat, au dansat şi au donat pentru semenii lor de două ori pe an: în aprilie, pe parcursul spectacolului „Vestitorii primăverii” şi în decembrie la „Elfii lui Moş Crăciun”.

În anul şcolar 2016-2017, în urma evaluării A.R.A.C.I.P (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), şcoala noastră a obţinut calificativul Foarte Bine, notă ce atestă calitatea învăţământului pe care şcoală noastră îl oferă.

Anul viitor încep un nou drum cu o nouă serie de elevi

Funcţia pe care o deţin se împleteşte perfect cu profesia de cadru didactic. Mă ajută să evoluez şi să fac mult mai multe lucruri pentru elevii mei. Sunt convinsă că meseria de învăţător este cea mai frumoasă din lume! Momentul în care ei îşi lasă mânuţele în mâna ta, ca să-i ajuţi să facă literele mai frumoase şi mai rotunde mi se pare magnific. Pentru că ei nu-şi lasă doar degeţelele, îţi dau şi sufletele, şi mintea lor. Să le modelezi, să le dezvolţi, să le deschizi şi să le creşti. Ei au încredere în tine. Nu trebuie să-i dezamăgeşti!

Cred cu tărie că a fi printre copii zi de zi este cel mai minunat lucru care i se poate întâmpla cuiva. Trebuie să recunosc şi faptul că, înainte de a deveni mamă, eram un învăţător bun, dar băieţelul meu m-a învăţat să fiu un cadru didactic complet. Îl văd pe el în fiecare dintre elevii mei şi mă întreb de fiecare data: „Oare copilului meu i-ar plăcea acest lucru?” Iar clasa mea sunt convinsă că a simţit blândeţea, dar şi fermitatea mea.

Sunt prietena lor, sunt părintele lor, sper să fiu învăţătorul pe care nu îl vor uita niciodată. Elevii mei sunt cei mai buni şi cei mai frumoşi, sunt ambiţioşi şi calzi, îi învăţ să se iubească, dar şi să fie într-o competiţie care să îi dezvolte şi să îi ajute să evolueze. Câştigăm tot timpul premii, concursuri, locuri fruntaşe la olimpiadele şcolare, dar ne şi distrăm în excursii şi tot soiul de activităţi extraşcolare, facem serbări, spectacole, învăţăm să fim voluntari, să empatizăm cu problemele celor din jurul nostru, să ne respectăm colegii şi părinţii.

Ştiu că părinţii îţi încredinţează pentru 5 ani de zile ce au ei mai scump. Şi sper că nu i-am dezamăgit niciodată. Elevii mei pleacă după aceşti ani de ciclu primar cu o bază foarte bogată de informaţii, sunt pregătiţi pentru etapa care va urma (ciclul gimnazial), rămân elevii mei în continuare, rămân în preajma lor până la finalul clasei a VIII-a, le urmăresc evoluţia, îi sprijin, sunt alături de ei!

Cred că e foarte important să găseşti pentru copilul tău învăţătorul potrivit. Persoana care să-i dea încredere că el este cel mai bun şi cel mai important. Că poate să facă tot ce-şi propune în această viaţă. Vă aştept să ne cunoaştem în această toamnă la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă”.  Din 2018 eu pot fi învăţătorul care să-l ghideze pe copilul tău în următorii 5 ani!

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite