Asociația Ateliere Fără Frontiere a donat încă 76 de calculatoare în programul Dăm un Byte de Ajutor, prin implicarea ENGIE Romania. Calculatoarele recondiționate de asociație vor fi folosite în implementarea a 5 proiecte educaționale în unități de învățământ din județele Călărași, Ialomița, Argeș, Prahova și Dâmbovița, având aproape 1.500 de beneficiari finali – preşcolari cu vârste între 3 și 6 ani, elevi proveniți din mediul rural și familii cu un nivel de trai scăzut, elevi din ciclurile primare și gimnaziale, părinți și profesori.
Cele 5 unități de învățământ dotate în cadrul programului Dăm un Byte de Ajutor, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, sunt următoarele: Școala Gimnazială „Dimitrie Ion Ghica” Radovanu din județul Călărași (15 calculatoare), Școala Gimnazială „Ferdinand I” Movila din Ialomița, Clubul Copiilor Topoloveni din Argeș, Școala Gimnazială Loloiasca, din comuna Tomșani, Prahova și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Moreni din Dâmbovița.
Recondiționarea calculatoarelor a fost posibilă cu implicarea ENGIE Romania, partener de lungă durată al Ateliere Fără Frontiere, care a decis să susțină această inițiativă pentru al doilea an consecutiv.
„Ne bucurăm să sprijinim acest demers de educare a tinerei generații prin facilitarea accesului la tehnologie. Sperăm ca elevii din şcolile respective să aibă o experiență educațională îmbunătățită, care să le deschidă gustul pentru cunoaştere, iar cadrele didactice să comunice mai uşor cu o generație nativ digitalizată” — a declarat Amalia Anghel, responabil Comunicare Corporate ENGIE Romania.
„Mulțumim ENGIE Romania pentru implicarea în acest program, făcând posibilă recondiționarea calculatoarelor care au ajuns în aceste unități de învățământ și totodată susținând activitatea atelierului reconect în care persoane vulnerabile, excluse și marginalizate lucrează la colectarea, pregătirea pentru reutilizare și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice” – a completat Patrick Ouriaghli, co-fondator Ateliere Fără Frontiere.
Unitățile de învățământ vor folosi cele 76 de calculatoare primite pentru instruirea copiilor și părinților pentru folosirea eficientă a calculatorului, organizarea de activități de pregătire suplimentară pentru elevii care rămân în urmă la învățătură, amenajarea și modernizarea laboratoarelor de informatică, dezvoltarea culturii vizuale a preșcolarilor, a gândirii lor critice, imaginației, perspicacității, creativității, coordonării oculo-motorii, dar și pentru a trezi interesul elevilor pentru istoria locală și meseriile uitate.