luni, octombrie 28, 2024
AcasăFAPT DIVERSMăsurile pe care le-a luat primarul Drăgulin vizavi de taximetrie şi rent-a-car

Măsurile pe care le-a luat primarul Drăgulin vizavi de taximetrie şi rent-a-car

- Advertisement -

Rodica Dohot. În cursul acestei săptămâni, șoferii de taxi din Călărași s-au întâlnit cu executivul administrației locale pentru a pune pe tapet nemulțumirile, de ambele părţi, cu care se confruntă de foarte mult timp. Una dintre ele este aceea că există licenţe de rent a car acordate abuziv şi care fac concurenţă neloială taximetrelor, iar cea de-a doua problemă ridicată fiind aceea pe care o are transportatorul local cu taximetriștii.

„Am avut o întâlnire cu taximetriștii, unde am discutat despre curățenia în zona parcărilor unde ei își desfășoară activitatea, ce probleme au ei și ce probleme avem noi. Cele mai arzătoare probleme sunt vizavi de mașinile rent-a-car, care fură clienții taximetriștilor și cea a taximetriștilor care fură clienții transportului local. Am avut surpriza plăcută ca peste 60-70% din cei care au fost prezenți să fie de acord ca șoferii care vor fi prinși că iau oamenii din stații, să fie atenționați, în primă fază, iar apoi, dacă vor continua cu acest lucru, să le fie suspendată autorizația. Imediat după întâlnirea cu ei, am dat dispoziție ca toți să fie verificați, chiar le vom pune o ștampilă de verificare pentru a vedea dacă licențele și autorizațiile corespund. Am înțeles că unele licențe de taxi sunt vândute și folosite de alții.”, spune primarul Drăgulin.

Edilul primăriei a mai menționat că, a trasat sarcini precise Poliției Locale de a supraveghea îndeaproape, atât activitatea taximetriștilor, cât și  activitatea celor cu rent-a-car-urile.

„În ceea ce îi privește pe cei cu rent-a-car, care fură clienții taximetriștilor, în momentul în care îi prindem, în primă fază, îi atenționăm printr-un proces verbal, apoi, dacă i-am prins a doua oară, le luăm autorizațiile. Bine, ei fac de la început, o ilegalitate. Poliția Economică ar trebui să se sesizeze, pentru că societatea respectivă ar trebui să țină mașina pe care o pune la dispoziția clienților, într-un loc special amenajat, fără șofer.”, este de părere Drăgulin.

În mometul de față, în municipiul Călărași, există, mai ales în zona aglomerată a piețelor și supermarketurile, mașini ale firmelor de închiriat, cu șoferi, care își oferă serviciile celor interesați. Neoficial, circulă informația că tarifele practicate de aceste mașini sunt tarife mult mai mici decât prețurile practicate de adevărații taximetriști.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite