marți, octombrie 29, 2024
AcasăFAPT DIVERSCălărașiul e plin de horticultori. Toată lumea își dă cu părerea despre...

Călărașiul e plin de horticultori. Toată lumea își dă cu părerea despre tăierea pomilor

- Advertisement -

Rodica Dohot. De când Primăria Municipiului Călărași a hotărât să curețe copacii, procesul fiind cunoscut sub denumirea de emondaj, călărășenii își manifestă opiniile, atât pro cât și contra. Dacă pe timpul vechii administrații, nu se prea comenta atât de mult la unele decizii, nici la culorile diverse care apăreau pe blocuri sau formele de tot felul ale pavelelor aranjate alandala, nici la forma gărdulețelor sau la designul băncuțelor, peste noapte, unii călărășeni s-au trezit ingineri agronomi sau horticultori.

Site-urile de socializare s-au împânzit cu „urale” la adresa administrației locale, care mai de care mai inventive. Să nu uităm totuşi că şi în urmă cu 1 an de zile, pe strada Victoriei din Călărași (foto), precum şi pe strada Bucureşti în zona Mircea Vodă, s-au toaletat toți copacii, exact în același mod ca și în prezent, fără ca nimeni să comenteze prea mult. Astăzi, aceiași copaci au crecut uniform, asigurând străzii o luminozitate corectă.

Primarul a venit cu explicații care să demonteze impresiile greșite pe care și le-au făcut călărășenii. „În timp, toată lumea va vedea că pomii îşi vor reveni şi vor arăta așa cum trebuiau să fie de mult. D-na Brânză, șefa Serviciului Pavaje Spații Verzi, cea care se ocupă personal de această sarcină, bănuiesc că știe ce are de făcut. A terminat Facultatea de Horticultură și va răspunde cu capul pentru tot ceea ce s-a făcut. Nu EU am solicitat ca aceşti copaci să fie astfel tăiaţi, cei de la Serviciul Pavaje Spaţii Verzi au spus că aceasta este soluţia recomandată de specialişti. Eu, personal, verific doar situațiile și modul în care se realizează aceste lucrări.”, declară Daniel Ștefan Drăgulin.

Odată cu taierea crengilor, nu au întârziat să apară și alte reacții cu privire la destinația materialului lemnos. Referitor  la acest lucru, primarul Drăgulin a spus: „O mașină cu crengi s-a dus la Mănăstirea Radu Negru, pentru că nu mai aveau lemne, iar cantitatea rămasă a fost distribuită în baza cererilor făcute la Serviciul de Asistență Socială.”, a precizat primarul Drăgulin, menționând că nu au rezultat cantități importante de material lemnos. 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite