Marius Lotrea. Numit director al Direcţiei Agricole în guvernarea PDL, Daniel Obadă a reuşit să se menţină pe scaunul de director până la acest moment, deşi, conform cutumelor politice, postul a fost revendicat de actuala guvernare, fiind atribuit PSD-ului. Mai nou, lui Obadă i-a revenit sacina de a asigura constituirea Camerei Agricole Călăraşi fiind numit preşedintele Comitetului de Iniţiativă.
Până la sfârşitul lunii septembrie ar trebui să avem la Călăraşi o Cameră Agricolă funcţională. În acest moment, Comitetul de iniţiativă, format din 11 membri, din care 8 ai formelor asociative, plus directorul DAJ, un reprezentant al ITRSV şi un reprezentant al Instituţiei Prefectului, au demarat procedura de constituire a Colegiului Judeţean, în cadrul căruia se va alege Biroul Permanent. Acesta va fi fomat din 7 membri, dintre care un preşedinte, un vicepreşedinte, un secretar şi 4 membri. Membrii biroului permanent al colegiului judeţean al camerei agricole judeţene se aleg prin vot direct, secret şi succesiv de către membrii colegiului judeţean al camerelor agricole judeţene, în următoarea ordine: preşedinte, vicepreşedinte şi membri. Secretarul este desemnat de către preşedinte, dintre ceilalţi 5 membri ai biroului.
Preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul biroului permanent al colegiului judeţean al camerei agricole judeţene trebuie să fie fermieri, absolvenţi de studii superioare de specialitate şi cu o vechime de minimum 10 ani în domeniile de activitate prevăzute de prezenţa lege. Este forul decizional al camerelor agricole judeţene şi va avea 25 de membri: 10 locuri – reprezentanţi aleşi ai asociaţiilor profesionale judeţene, 2 – patronate, 2 – sindicate, 2 – cooperative agricole, 1 – proprietari de păduri şi/sau composesorate, 1 – unităţi de cercetare/învăţământ agricol, 3 – fermieri independenţi, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minim 25 de alegători înscrişi în listele electorale, pentru fiecare candidat, 3 – tineri fermieri până în 30 de ani, cu minim 25 de susţinători, 1 – medici veterinari.
Conform lui Daniel Obadă, condiţiile impuse de legea Camerelor Agricole reprezintă un impediment pentru jueţul Călăraşi, puţini fiind aceia care să îndeplinească condiţiile de vechime şi studii, iar persoanele care ar îndeplini criteriile nu par interesate. În aceste condiţii, în momentul de faţă se caută soluţii pentru viitorul Birou Permanent. Listele electorale trebuie întocmite în 30 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a legii, pe baza datelor de la APIA, ocoalele silvice private şi ANPA şi afişate cu 45 de zile înainte de alegeri. Fondurile pentru primele alegeri vor fi alocate de stat.