vineri, octombrie 25, 2024
AcasăPOLITICAPleacă sau nu deputatul PSD călărășean Dumitru Coarnă la AUR?

Pleacă sau nu deputatul PSD călărășean Dumitru Coarnă la AUR?

- Advertisement -

Deși există anumite tensiuni între deputatul PSD călărășean Dumitru Coarnă și conducerea PSD, acestea culminând cu excluderea sa de astăzi din Comisia de Apărare din Camera Deputaților, Coarnă a anunțat că nu va pleca din PSD.

Acesta a postat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care explică ce ar fi condus la anumite dezacorduri între el și conducerea PSD.

„Am avut îndrăzneala să gândesc singur și acest lucru a deranjat și deranjează. PSD m-a sancționat pentru trei atitudini pe care le-am avut. Am contestat la CCR Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.6/2016, privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Contestația a fost admisă de CCR. Prin urmare, ce am făcut este în spiritul și în litera Constituției pe care o voi respecta în continuare.

În al doilea rând, am votat moțiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu. De asemenea, m-am abținut la votul de modificare a regulamentului Camerei Deputaților, unde se dorea adăugarea la lege, în aceeași zi, acest fapt nefiind constituțional.

Am votat în conformitate cu Articolul 69, din Constituția României, alineatul (1): În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului, respectiv alineatul (2): Orice mandat imperativ este nul și cu Articolul 72, alineatul 1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite